Parádés nap

2023.03.26. 20:54

Továbbra is csúcsformában a kosarasok

Forrás: baschet.ro

J. A.

Parádés napja volt szombaton a Nagyváradi VSK egyesületének. Az önkormányzati pénzekből (is) támogatott klub történetében korábban soha nem fordult elő, hogy egyazon napon győztesen hagyja el a játékteret a kosárlabda, kézilabda és vízilabdacsapata is az élvonalban. A kosarasok sorozatban 21. győzelmüket aratták a Nemzeti Ligában, miután a Bukaresti Rapid Bukarest elleni idegenbeli mérkőzésen 84–81-re nyertek. A „vasutasok” elleni mérkőzést a Pitești Arénában rendezték, mivel a fővárosi Rapid csarnokban zajlott hétvégén az országos asztalitenisz-bajnokság. A két csapat sokáig fej-fej mellett haladt, meglépni csupán a harmadik negyedben tudott a váradi gárda. A záró 10 percben a Rapid bizonyította, hogy idén felzárkózott az élmezőny csapataira. A 29 pontig jutó Tyler Stone vezetésével megfordította az állást a hazai csapat, ekkor azonban Richard és Ogden pillanati következtek, utóbbi kosarával az utolsó percet ismét a váradiak kezdhették 4 pontos előnnyel (75–79). Stephen Holt büntetőkből szerezte a mérkőzés utolsó két pontját, beállítva a 81–84-es végeredményt.

A következő fordulóban a nagyváradiak idegenben játszanak a Nagyszebeni CSU ellen, a mérkőzést március 29-én, szerdán 18 órai kezdettel rendezik.

Eredmény: Bukaresti Rapid – Nagyváradi VSK U 81–84 (20–22, 18–14, 15–21, 28–27)

Nevetséges döntést hozott a FRB

A Román Kosárlabda-szövetség (FRB) bejelentette, hogy milyen szankciókat szabott ki a Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT mérkőzésen történt incidensek után. A kolozsváriak kubai légiósa, Karel Guzman négy mérkőzésre szóló eltiltást és 1500 euró

pénzbüntetést kapott. A VSK U másodedzőjét, Radovan Markovicsot három mérkőzésre felfüggesztették és 1000 eurós pénzbírsággal sújtották, de nem úszta meg Nikola Markovics sem, akit két mérkőzésre tiltottak el, emellett napi árfolyamon 1000 eurónak megfelelő lejt kell a FRB számlájára utaljon. A két egyesületet is megbüntette a szövetség, a VSK U és az U-BT egyaránt 2500-2500 eurót köteles befizetni. Nyilvánvaló, hogy a FRB nem egyenlő mércével ítélte meg az incidensekben érintett három személy tetteit. Egészen elképesztő, hogy Guzman, hazai kosárlabdapályákon korábban soha nem látott erőszakos, elítélendő cselekedetei után alig valamivel nagyobb eltiltást kapott mint Radovan és Nikola Markovics, akiket azért büntettek, mert „állítólag” provokálták a kubai játékost. Az már csak a hab a tortán, hogy a szintén önkívületi állapotban hőzöngő, nagyváradiakat fenyegető Mihai Silvășan kolozsvári vezetőedző nem kapott büntetést.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!