Nemzetközi torna

2023.03.29. 15:58

Tisztesen helytálltak a székelyhídi gyerekfocisták az I. Kikelet Kupa nemzetközi teremtornán

Forrás: Székelyhídi Sasok

Juhász György

A Székelyhídi Sasok Sportklub – egyelőre még „igazolatlan” – U8-as labdarúgócsapata múlt hétvégén az eddigi rövid történetének legnagyobb eseményén vehetett részt. A székelyhídi srácok a Partium Labdarúgó Akadémia meghívására a mikolai sportcsarnokba kaptak meghívást egy tíz csapatos nemzetközi tornára. Oláh Márton tanítványai az elején megilletődve léptek pályára, majd kissé felbátorodva küzdötték végig a mérkőzéseket a náluk jóval tapasztaltabb és egységesebb csapatok ellen, a legvégén pedig egy győztes meccs is összejött.

Kronológiai sorrendben haladva, a Sasok az A jelzésű csoportba kaptak besorolást, ahol a Nagyváradi Dinamic második számú csapatával szemben egy 3–0-ás vereséggel kezdtek. A második mérkőzésen mindössze 5 percen múlt a pontszerzés, ekkor viszont a magyarországi Kisvárda betalált és meg is őrizte előnyét a találkozó végéig. A csoport „kiesési rangadóján”, Kaplony ellen újra jött az egygólos vereség, úgy, hogy helyzetek sorát hagyták ki a székelyhídiak, köztük egy büntetőt is és ahogyan ez lenni szokott egy buta góllal nyert az ellenfél. Végül a házigazdák ellen újra két percre voltak a csodától a srácok, a csoportelső és egyetlen gólt sem kapó Partium LA nagyon meg kellett izzadjon az 1-0-ás győzelemért.

Hogy ne csüggedjenek el a fiúk, arról a kilencedik helyért lejátszott mérkőzés gondoskodott, a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata ellen 3–2-re győztek az érmelléki gyerekek. A tornát végül az Olasz Focisuli nyerte a Nagyváradi Dinamic második és első csapata előtt. Természetesen elkeseredésre semmi ok, a srácok megtették az első nagy lépést az „igazi” labdarúgás felé vezető úton, a kapott gólok száma pedig igazán bíztató. Ezt a szervezők is így látták, ennek megfelelően a székelyhídiak kapusa, Beregszászi Zalán különdíjban részesült. Persze egy jó kapusteljesítmény mellé kell egy jó csapat is: Blága Zsolt, Erdei Máté, Fodor Ianis, Horváth Deniel, Marcu Florin, Murguly Milán és Ulici Andrei alkották a Sasok keretét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában