Sport

2023.03.28. 17:59

Öt éves a nagyszalontai Tigrisek BC kosárlabda-egyesület

Alapításának ötödik évfordulóját ünnepli a hajdúváros kosárlabdacsapata, ennek kapcsán Szabó Ákos alapító tag olvasói levelet juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyet – az alábbiakban – változtatás nélkül közlünk.

Forrás: Nagyszalontai Tigrisek

Öt évesek lettünk. Kezdhetnénk azzal, hogy „ki gondolta volna” és ehhez hasonló nagy szavak puffogtatásával, viszont nem szeretnénk az immár nem csak a csapat megálmodóinak fontos eseményhez, felszínes és nem odaillő gondolatokat használni. Kezdjük néhány mérhető adat közlésével, a tényszerűség kedvéért: egy-két hónap felmérés, tervezés-szervezés után, 2018 februárjában elkezdtük az edzéseket: 27 fős létszámmal, egy profi gyermek kosárlabda edző, Stretea András Máté és egy lelkes segédedző, a csapat „megálmodója”, Szabó Ákos vezényletével. Jelenleg két edző, Boros Adrienn és Stretea András Máté, valamint 1 segédedző, Gulyás Attila koordinálja a tevékenységünket. 70 sportoló koptatja a parkettet heti két alkalommal, három korosztályos csoportban, a legfiatalabb csapattag hat, míg a legidősebb tizennyolc éves. (18 sportolónk, az első perctől kezdve a csapat része). Szerveztünk négy edzőtábort, megannyi barátságos mérkőzést, és kosárlabda-kupát.
A 2019-2020 szezonban részt vettünk az MKOSZ által szervezett U11 és U12 korosztályos bajnokságában, ahol igen szép eredményeket sikerült elérnünk, a kezdeti megilletődöttségünk után, az utolsó 8 meccsünket zsinórban megnyertük és a kelet-magyarországi bajnokság top 4 csapata közé tornáztuk fel magunkat. Sajnos nem örülhettünk felhőtlenül, mert a kialakult pandémiás helyzet miatt sajnos nem tudtuk befejezni a bajnokságot. Viszont sokat tanultunk, csodálatos élményekben volt részünk, sok-sok barátság elindult és emelt fővel tudtuk folytatni a tevékenységünket, többek között a megannyi pozitív visszajelzés által, mert ugye az álmaink elérésében a gyerekek, sportolóink előmenetele, fejlődése az elsődleges célunk!
2021-től sikeres partner-kapcsolatokat alakítottunk ki, a hozzánk hasonló nagyváradi, élesdi és szalárdi amatőr gyermek kosárlabda csapatokkal, valamint 2023-ban már aktív részesei lehetünk a nyugat-romániai amatőr kosárlabdacsapatok bajnokságának. Terveink között szerepel a magyarországi kapcsolataink „újraindítása” is, ami a hódmezővásárhelyi, szegedi, békéscsabai, debreceni és nyíregyházi csapatokkal való megmérettetésekben fog megmutatkozni, legkésőbb jövő év elejétől.
Ezúton is szeretnénk megköszönni, barátaink, partnereink és támogatóink megfizethetetlen hozzáállását, kívánunk kitartást és minden jót sportolóinknak, és mindenkinek, főleg, akinek fontos a csapat előmenetele! „Csak a Nagyszalontai Tigrisek!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában