Sport

2023.03.28. 18:06

Osztatlan sikert aratott a székelyhídi „vízi dili”

Juhász György

Nem kevesebb mint 37 gyerek és fiatal ricsajától volt hangos szombat délelőtt a Székelyhídi Tanuszoda. A Nagyváradi Crisul Sportklub úszóedzője, Coraș Luminița és vízilabdaedzője, Hașaș Marcel vezérletével vízes sportvetélkedőt rendeztek. Talán sokan tudják, hogy nemrégiben Pető Dalma, a Crișul Sportklub igazgatója és Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere együttműködési megállapodást írt alá az idei évre a város tanuszodájában zajló úszó és vízilabda tevékenységekre. Ennek megfelelően mindketten tiszteletüket tették a hétvégi eseményen.

Három éves kortól tizenhatig neveztek majd minden versenyre a gyerekek, a kis medencében a kisebbeknek Luminița, a nagy medencében a nagyobbaknak Hașaș Marcel segédkezett, pontosabban bíráskodott. Nagyon színes volt a program, az ügyesség és erő mellett néha a humorérzékre is szükség volt. Az „Úszó Erőd” nevű játékban egymást tolták, húzták a fiatalok úszógumiban ülve, majd a „Szörfdeszkás” menetben mindenki egyedül ülve, kézzel evezve tette meg a 25 méteres távot. A „Hajótöröttek” hozták az igazi hangulatot az uszodába, míg a szülők könnyesre nevették, addig a gyerekek szinte könnyesre kinlódták magukat. A játék lényege az volt, hogy egy négy tagú csapat kellett célba érjen szörfdeszkán, egy-egy hossz megtétele után csatlakozva az első, a második, majd a harmadik versenyzőhöz. A „Gyöngy- és Labdahalászok” már-már pihentető volt a srácoknak, majd a „Pólóban úszás”, persze minden táv után átcserélve a vizes trikót újra nevetésre adott okot. Természetesen az úszástudás sem maradhatott ki, minden versenyszámban kipróbálhatták magukat a résztvevők.
Játék ide, játék oda, majd négy órát a vízben tölteni igencsak embertpróbáló feladat, de derekasan helytálltak a srácok. Ahogyan ennek ilyenkor lennie kell, mindenki oklevéllel és egy-egy éremmel gazdagodott. Látni a boldog, ugyanakkor fáradt arcokat, mindenképp arra adhat okot, hogy ezt a napot igenis meg kell ismételni, hiszen a lehetőség adott és szerencsére igény is van rá!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában