Kosárlabda

2023.03.30. 18:54

Nem tud hibázni a VSK U

Sorozatban 22. győzelmét aratta a Nemzeti Ligában a nagyváradi csapat.

Fotó: Răzvan Spechea

Jósa Attila

Nagyszebenben vendégszerepelt szerda este a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata. A két csapat három héttel ezelőtt végig kiélezett csatát vívott a nagyváradi Antonio Alexe Sportcsarnokban, így sokan most is szikrázó meccsre számítottak. Nem így történt, az eltiltott Nikola Markovic nélkül, de a műtét után visszatérő Justin Carterrel a pályán a Vörös Oroszlánok kezükben tartották a mérkőzés alakulását, és már az első negyed után 10 pontos, 21–11-es előnnyel vonulhattak pihenőre. A második negyedben éledezni látszottak a hazai remények, a CSU a vezetést is átvette, de mint kiderült, ez csak pillanatnyi fellángolás volt. Az első félidő végén 38–37-re vezettett a VSK U.

Fordulás után feszesebb védekezésre váltott Cristian Achim alakulata, támadásban viszont szinte minden „húzása” bejött a váradiaknak, így egy adott pillanatban már 17 ponttal is elhúzott, ebből hetet sikerült lefaragjanak a hazaiak a negyed végére (52–62). A lelkes szurkolótábora által hajtott szebeni csapat feltámadása elmaradt a döntő negyedben, Ogden és Tarolis megoldásaira nem volt válasza a Nagyszebeni CSU litván mesterének. Előbbi 22, utóbbi 19 pontig jutott, mellettük a közelmúltban számos kritikát kapó Bostic is 12 pontot vállalt. A hazaiaktól mindössze Daniel Manchon teljesített kiemelkedően, a spanyol légiós 15 pontot szerzett. Újabb győzelmével a VSK U megerősítette vezető helyét a bajnokság második szakaszának táblázatán, a váradiak mérlege a TOP 10-ben 15–1, így jó esély van arra, hogy a rájátszásban (így akár a döntőben is) a hazai pálya előnyét élvezhesse a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában