III. Liga

2023.03.26. 20:50

Két Bihar megyei csapat is ott lesz a felsőházban

J. A.

Hétvégén a 18. fordulóval lezárult a III. Liga 10. csoportjának alapszakasza. Az utolsó körben az éllovas Bihar FC Zilahra látogatott és Sergiu Jurj 86. percben szerzett találatával elhozta a három pontot a Szilágyságból. A lesipuskás csatár, aki pályafutása során a zilahiak csapatában is megfordult, Marius Hosu erőből középre lőtt labdáját váltotta gólra pár lépésről, majd hosszasan ünnepelte gólját egykori kenyéradója ellen, amiért sárga lap lett a jutalma. A váradiak a 28. perctől emberelőnyben játszottak Maxim Focșa kiállítása után. Győzelmével a Bihar FC az első helyről vághat neki a felsőházi rájátszásnak, a harmadosztályban az eddigi eredményeket nem törlik, és nem is felezik a pontszámokat, így Florin Farcaș legénységének előnye 2 pont a beszterceiek és a szatmáriak előtt.

A Bihar FC sikerének alighanem a szomszédos Váradszentmártonban örültek a legjobban. A Lotus ugyan elbukta hazai mérkőzését a Szatmárnémeti VSK ellen (1–2), de a váradiak zilahi győzelmének, illetve a Zilahi SCM elleni jobb egymás elleni mérlegnek köszönhetően a negyedik helyen, „surranópályán” mégis ott lesz Gheorghe Ghiț alakulata a felsőházi rájátszásban. A két Bihar megyei együttes egymás ellen kezdi meg a play-off küzdelemsorozatát, április 1-én, szombaton a Bodola Gyula Stadionban rendezik a megyei rangadót 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában