Foci

2023.03.19. 16:56

III. Liga: őrzi vezető helyét a Bihar FC

Egyre jobb formába lendül a nagyváradi labdarúgócsapat, a piros-kékek szombat délután a Máramarosszigeti VSK ellen tartottak „gálaelőadást” a Bodola Gyula stadionban.

Fotó: A szerző felvétele

J. A.

A találkozóra mintegy 1300 néző látogatott ki, de mivel továbbra is csak egyetlen jegypénztár van nyitva meccsnapokon, ez okozott némi fennakadást a beléptetésnél. Több tucatnyi szurkoló még sorban állt a jegyéért, mikor Narcis Bodocan játékvezető „könnyű síppal” büntetőt ítélt a hazaiak javára, melyet Serediuc magabiztosan értékesített. Florin Farcaș tanítványai nem álltak le a vezető találat megszerzése után sem, futószalagon érkeztek a szebbnél-szebb akciók, a máramarosszigetiek nem túl acélos alakulata pedig tehetetlennek tűnt a váradi hengerrel szemben. Újabb gól „csak” a 41. percben született, a remek formában focizó Marius Hossu bolondot csinált őrzőjéből a tizenhatoson belül, majd a kapu bal oldalába vágta a labdát (2–0).

Közvetlenül a második félidő megkezdése után növelte előnyét a hazai csapat: Serediuc szögletét Gal látványos csukafejessel juttatta a hálóba (3–0). A szépségdíjas találat közben a középhátvéd megsérült, így le kellett cserélni, a helyén Popa folytatta. A mérkőzés hajrájában Serediuc ismét igazolta klasszisát, a közel 200 élvonalbeli mérkőzéssel rendelkező középpályás 14 méterről lőtt a kapuba, kialakítva a 4–0-ás végeredményt. Győzelmével továbbra is őrzi vezető helyét a III. Liga táblázatán a Bihar FC, a csapat a következő hétvégén Zilahon folytathatja remek sorozatát.

A másik Bihar megyei együttes, a Félixfürdői Lotus mindössze egy, a hajrában kapott góllal maradt alul Besztercén, de a matematikai esélyei továbbra is megmaradtak a felsőházi rájátszásban való részvételre.

 

JEGYZŐKÖNYV

Nagyvárad, Bodola Gyula Stadion, 1300 néző.

Nagyváradi Bihar FC – Máramarosszigeti VSK 4–0 (2–0)

Gólszerző: T. Serediuc (13. –11-esből, 80.), M. Hosu (41.), A. Gal (50.)

Bihar FC: R. Bob – C. Jurj, A. Gal (Al. Popa, 54.), R. Farcaș, R. Gunie – G. Cherman, Cl. Petruș (Fl. Drăgan, 64.) – T. Serediuc, Ad. Popa (A. Hosu, 64.), A. Gheorghiță (A. Chindlea, 72.) – M. Hosu (Sg. Jurj, 54.). Vezetőedző: Florin Farcaș

Máramarosszigeti VSK: L. Cebotari – Cr. Catrina (V. Pătrășcan, 72.), R. Gherman, D. Dunca, G. Ardelean (G. Caba, 72.), A. Deivid (J. Amrichate, 57.), E. Dat, C. Tutuța, Novoszekenszki R., I. Pop (I. Bumbar, 72.), R. Serediuc (D. Gherman, 79.). Vezetőedző: Adrian Iencsi

Vezette: Narcis Bodocan (Kolozsvár) – Ioan Georgiu (Dés) és Claudiu Giorgiu (Kolozsvár)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában