Sport

2023.03.28. 13:19

Hazai medencében szerepeltek az Egyetem SK pólócsapatai

Az Egyetem SK férfi csapata továbbra is vezeti a Szuperliga alsóházi rájátszásának táblázatát, a női csapat jelenleg a negyedik helyen áll.

Forrás: Egyetem SK

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK férfi vízilabdacsapatának hétvégi meneteléséről már beszámultunk, de a bajnoki címre törő piros-kék alakulat mellett a Nagyváradi Egyetem SK csapatai is vízbe szálltak a hétvégén a női, illetve a férfi Szuperligában. A férfi csapat az alsóházi rájátszás első helyéről várta a nagyváradi Crișul fedett uszodában rendezett tornát, ahol házigazdához és esélyeshez méltóan 15–8 arányban múlta felül a Kolozsvári Politehnica együttesét az első mérkőzésen. Nem jelentett akadályt az újonc Bukaresti Hello Sport csapata sem, a váradi csapat simán, 21–5-re verte a fővárosiakat és készülhetett a Sportul Studențesc gárdája elleni rangadóra.
A Szuperliga idei kiírásában a két csapat mérkőzésein kivétel nélkül nagyváradi győzelem született, a hétvégén azonban megszakadt ez a szép sorozat, a bukarestiek 9–6-ra győztek és még reménykedhetnek abban, hogy beérik a táblázaton Cosmin Giona és Marcel Hașaș tanítványait, ahol a Crișul előnye jelenleg hat pont. A jövő hétvégén újabb torna következik, melynek ezúttal is Crișul Uszoda ad otthon, mivel a bajnokság versenykiírása értelmében a bajnoksá második szakaszának harmadik tornáját az élen álló csapat rendezheti.
Az Egyetem SK kerete: Abrudan Șerban, Terean Sergiu, Turculeț Daniel, Chioveanu Mihnea, Costa Maximilian, Codilă Bogdan, Dumitru Patrick, Insinna Tommaso, Cărăman Luca, Szilágyi Erik, Haşaş Roland, Păşcăluță Adrian, Șandru Raul, Fitero Mihai, Tokai Márk, Moca David, Popa Bogdan, Cenușe Gabriel, Csató Balázs.

Negyedik helyen

Az Egyetem SK női csapata szintén a Crișul fedett uszodában játszott négy mérkőzést a hétvégén a Szuperliga 5. tornáján. A váradi lányok teljesítménye ezúttal elmaradt az elvárttól, a csapat azonban így is őrzi negyedik helyét a bajnokságban, hat egységgel megelőzve a marosvásárhelyieket. A két csapat egymás elleni mérkőzése 12–12-es döntetlennel ért véget, a másik három találkozón azonban nem tudott felnőni a feladathoz Dorin Sava fiatal csapata. A Bukaresti Steaua 23–5-re, a Rapid 21–3-ra, a Dinamo pedig 16–1-re győzött az Egyetem SK ellen, így a mostani, illetve az eddigi tornák tapasztalatai alapján kijelenthetjük, hogy a tavalyi idényben a Nagyváradi Crișul színeiben ifjúsági bajnoki címet szerző tehetséges alakulatot talán túlzóan is bátor vállalás volt egyből a mélyvízbe dobni.
Az Egyetem SK női csapatának kerete: Voivod Mălina, Precup Cristina, Vidican Antonia, Todea Cezara, Tamas Antonia, Zilahi Alexandra, Alföldy Boglárka, Bíró Dorottya, Gordan Lorena, Tuleu Giulia, Lőrincz Jázmin, Csáki Olívia, Popescu Anna, Silaghi Sara, Gordan Bianca, Neaga Daria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában