Íjászat

2023.03.22. 17:17

Gyuláról sem távoztak üres kézzel a Pusztai Farkasok

Forrás: Pusztai Farkasok Ordas Nemzetsége

A Pusztai Farkasok Ordas Nemzetségének öt tagja, Tóth Beáta, Tóth Imre, Ridi Ferenc, Dajka Tamás és Csokmai Tibor részt vettek a Kerecsényi László Íjász és Szabadidős Sportegyesület által szervezett KLÍE-Kihívás versenyén a gyulai Woodland Központban (szabadidő birtok). A megmérettetésen több mint száznegyvenen vettek részt.
A verseny 24 célból állt: 8 darab történelmi, 8 darab 3D-s állat, 4 darab terep cél valamint 4 darab pályaíjász cél. A történelmi íjászatban történelmi íjakkal, történelmi jellegű vagy kapcsolódó ügyességi célokra lőttek a versenyzők, melyek közül a legfiatalabb induló öt-hat évesen állt rajthoz, a legidősebb versenyző pedig 70 évesen tesztelte tudását. Terepíjászatban egy kerek lőlapfajtára lőttekek, amelyeket, kicsit speciális terepviszonyok között, például erdőben, fák között helyeztek el. Az olimpiai vagy pályaíjászat tulajdonképpen a klasszikus íjászat, amelyben sík területen, meghatározott távolságból, meghatározott lőlapra céloztak íjaikkal a versenyzők. Az időjárás is kedvezett a versenynek, hiszen kellemes, napos időben járhatták végig az egyes állomáshelyeket a sportolók.
A Pusztai Farkasok Ordas Nemzettsége természetesen ezúttal sem maradt érem nélkül, Tóth Beáta a második helyen végzett a felnőtt női vadászreflex kategóriában. A többiek derekas helytállással bizonyították rátermettségüket az íjászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában