Sajtótájékoztató

2023.02.01. 15:35

Új busszal a másodosztály felé

A Bihar FC vezetősége szerint a legfontosabb feladat a közönség visszacsalogatása a lelátókra.

A szerző felvétele

Jósa Attila

Sajtótájékoztatót tartott Kulcsár Sándor, a nagyváradi Bihar FC elnöke és Florin Farcaș, a csapat edzője tegnap, február 1-jén, a Bodola Gyula stadion konferenciatermében. Hivatalosan is bemutatták a klub új igazolásait, Călin Jurj, Andrei Gal és Tiberiu Serediuc játékosokat. Kulcsár Sándor elnök megemlítette, hogy bár a tavalyi év végén nem tervezték, hogy új játékosokat hoznak a csapathoz a téli időszakban, de nem hagyta kihasználatlanul az alkalmat, hogy leszerződtessen három játékost, akiknek éppen lejárt a szerződésük. Az új érkezőket elsősorban a védelem megerősítésére igazolták, ahol az őszi szezon során többször is összeállításbeli problémái adódtak a szakvezetésnek.

„Annak ellenére, hogy a III. Liga 10. csoportjában értesüléseink szerint hat csapat is nagyobb költségvetéssel rendelkezik, a tabella első helyéért harcolunk, gratulálok a csapatnak és a munkatársaknak ehhez a teljesítményhez!” – mondta Kulcsár a klub anyagi lehetőségeiről, remélve, hogy a nyártól nagyobb hozzájárulásban részesülhetnek, elsősorban a Bihar Megyei Tanács jóvoltából.

A csapat szerdától egy tíz napos edzőtáborba vonult Félixfürdőre. Florin Farcaș röviden vázolta a csapat edzésprogramját, amely elsősorban a játékosok fizikai állapotának javítására lesz „kihegyezve” de természetesen a taktikai értekezletekben sem lesz hiány. Az edző rendkívül elégedett volt az új érkezőkkel, akik tapasztalt, a román labdarúgás első két osztályában megfordult focisták, és szeretné, ha minél hamarabb beilleszkednének a közösségbe. „Közönségszórakoztató, látványos támadójáték kialakítása a célunk, a kor kihívásainak megfelelően agresszív letámadással szeretnénk meglepni ellenfeleinket már a saját tizenhatosuk környékén” – mondta a piros-kékek edzője.

Fontos bejelentés a szurkolók számára, hogy az idény hátralévő részében a bérletek ára 100 lejről 50 lejre csökken. A tavaly megvásárolt bérletek a 2022–2023-as szezon hátralévő mérkőzéseire érvényesek. Az online áruházban már kaphatók a szurkolói sálak is: https://eventbook.ro/hall/stadion-iuliu-bodola.

Végül Kulcsár Sándor elnök megköszönte a nagyváradi városházának, hogy a csapat rendelkezésére bocsátotta egy, a klub címerével is felmatricázott autóbuszt, amely logisztikai szempontból jelentős könnyítés a klub számára, hiszen nemcsak a felnőtt csapat, hanem az utánpótlás korosztály utaztatásában is szerepet kap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában