Vízilabda

2023.02.23. 17:36

Tornagyőztes lett a román U15-ös válogatott

Forrás: Crișul SK

Jósa Attila

Rangos nemzetközi tornán vett részt a román U15-ös válogatott a felvidéki Nyitranovák városában. A válogatott keretébe a legtöbb játékost a Nagyváradi Crișul Sportklub delegálta a romániai egyesületek közül. Orsós Roland, Adrian Pop Cotuna, Feke Denis, Orient Michael (edző Nicolae Diaconu), illetve Boros Dávid és Darius Holhos (edző Antonio Alexandrescu) is medencébe szállt a megmérettetésen, ahol a szlovák, a lengyel, a georgiai, az ukrán válogatottak voltak az ellenfelek. A lengyelek egy U17-es csapatot is beneveztek a küzdelemsorozatba, de az idősebb játékosokból álló csapat eredményeit nem vették figyelembe a végső sorrend kialakításakor.

A román válogatott sorrendben 13–5-re legyőzte Szlovákiát, 10–6-ra Ukrajnát és 11–6-ra Lengyelországot, így a körbeverések miatt az is „belefért”, hogy a grúzok ellen becsúszott egy szoros, 5–6 arányú vereség. A válogatott szövetségi kapitánya, Cristian Iordache edző elégedetten nyilatkozott a nagyváradi játékosok teljesítménye kapcsán.

„Az volt a célom, hogy értékeljem az összes behívott játékost, és elmondhatom, hogy elégedett vagyok a nagyváradi sportolók felkészültségével, az a szint, amelyen jelenleg vannak, nagy fejlődési potenciált feltételez a jövőjükkel kapcsolatban.” – mondta a szövetségi edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában