Vízilabda

2023.02.01. 14:33

Szórakozott, majd szórakoztatott a VSK

Kiütéses győzelmet aratott kedd este a vízilabda Szuperliga 11. fordulójában a Nagyváradi VSK csapata.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A nagyváradiak a Kolozsvári Politehnica együttesét látták vendégül a Ioan Alexandrescu Uszodában. A közelmúltban a két csapat mérkőzésein minden alkalommal nagy különbségű váradi siker született, így az első negyedben elkerekedett a kilátogató maroknyi nézősereg szeme, hiszen meglepetésre a kolozsváriak szerezték meg a vezetést. A váradi játékosok mintha nem vették volna komolyan az ellenfelet a találkozó elején, az egyenlítő gólra is az első negyed utolsó percéig kellett várni. 
A két negyed közötti szünetben alaposan leteremthette tanítványait Ciprian Cîmpianu vezetőedző, mert a VSK játékosai teljesen más mentalitással harcoltak a hátrelévő 24 percben. A piros-kékek sorozatban lőtték a szebbnél-szebb gólokat, különösen Szabó István, Nichita Ilisie és Ianis Soponar csillogtatta meg tudását, miközben védekezésben sem ismert kegyelmet a váradi alakulat, a mérkőzés eleji kolozsvári gólt nem követte több a sorban. A végeredmény 23–1 (1–1, 7–0, 7–0, 8–0) lett a VSK javára, a váradi keretből tizenketten is feliratkoztak a gólszerzők listájára, közülük a legeredményesebb a négy gólig jutó Szabó István volt.
A kolozsváriak elleni győzelmet követően pénteken már egy jóval nehezebb mérkőzés vár a VSK csapatára, 19 órától a Bukaresti Dinamót fogadják a váradiak a Ioan Alexandrescu Uszodában. A két együttes a Román Kupa csoportkörében játszott legutóbb egymás ellen két héttel ezelőtt, akkor 9–9-re végeztek a felek, ami a végül ezüstéremig jutó nagyváradiak csoportgyőzelmét jelentette. A fővárosiak elleni Szuperliga meccs lesz a főpróbája a LEN Eurokupa negyeddöntő visszavágójának, melyet ötgólos hátrányból kezdhet meg a VSK a Panióniosz Athén ellen, február 8-án, szerdán 17 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában