Román bajnokság

2023.02.01. 15:24

Kézilabda: félgőzzel is könnyed vendégsiker

Tízgólos (28–38) Bukaresti Dinamo győzelmet hozott a román bajnokság címvédőjének kedd esti váradi vendégjátéka.

Jósa Attila

Aki arra számított, hogy a Bölények Ligájában az utóbbi években egyeduralkodónak számító Bukaresti Dinamo nagyváradi meccsére megtelnek majd az Antonio Alexe Sportcsarnok lelátói, annak csalódnia kellett, kezdésre mintegy 1000 néző sereglett össze. A Nagyváradi VSK kézilabdacsapatának eddigi hazai mérkőzéseivel ellentétben ezúttal vendégszurkolók is kilátogattak a csarnokba, mint kiderült, a nagyjából húsz fanatikus a Dinamo nagyváradi rajongó klubjának tagjai. A meccsnek természetesen a bajnokságot pontveszteség nélkül vezető vendégek voltak a toronymagas esélyesei, és már az első percekben érezhető volt, hogy a Bajnokok Ligájában is vitézkedő bukaresti gárda különösebb megerőltetés nélkül fogja bezsebelni a pontokat.

Mint kés a vajon
A VSK nem igazolt új játékosokat a tavaszi idényre, pedig ez elsősorban a védekezésben lehetett volna hasznára az együttesnek, a csapat továbbra is túl sok „könnyű” gólt ajándékoz ellenfeleinek, mint kés a vajon, úgy törtek át a dinamósok a nagyváradiak falán. A Dinamo az első pillanatoktól magához ragadta a kezdeményezést, és ha néha hullámvölgybe is került Xavi Pascual vezetőedző legénysége, a játékvezetők részéről is érezhető volt egy túlzott tisztelet a bajnokcsapat irányába, amely átbillentette a piros-fehéreket a nehezebb pillanatokon. Szünetben öt gól volt a vendégek előnye (12–17), ezt fordulás után mindössze hat perc alatt megduplázta a Dinamo (14–24), így a második félidőben csak az volt a kérdés, mekkora különbséggel győz a román sztárcsapat. Öt perccel a vége előtt 13 gólos hátrányban megemberelte magát Cosmin Liberț csapata, így sikerült 10 gólra felzárkóznia a találkozó végére (25–38), amit a váradi közönség lelkes tapssal jutalmazott. Borivoje Dzsukic hatszor, Emilian Turcu és Alexandru Farcaș ötször, Valentin Ivancsenko négyszer, Kovács Márk pedig kétszer volt eredményes a kedd esti találkozón, míg a vendégektől Akimenko hétszer rezgette meg a hálót. Szombaton 17 órától az Antonio Alexe Sportcsarnokban egy újabb nehéz meccs vár a VSK-ra a második helyen álló Konstancai VSK ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában