Szuperliga

2023.02.06. 13:02

Gólgazdag mérkőzésen győzött a Nagyváradi VSK

Forrás: csmoradea.ro

Szakács Dávid

A nagyváradiak a vízilabda Szuperliga 12. fordulójának mérkőzésén a Bukaresti Dinamo együttesét látták vendégül szép számú nézőközönség előtt a Ioan Alexandrescu Uszodában. A közelmúltban a két csapat a Román Kupa csoportkörében játszott legutóbb egymás ellen, akkor 9–9 lett a végeredmény. A találkozót hatalmas lendülettel kezdték a váradiak, ugyanis már az első játékrészben négygólos előnyre tettek szert, ezzel megérdemelten mehettek a kétperces szünetre. A második, illetve a harmadik negyedben is hasonló lehengerlő játékot mutatott a gárda. A Dinamo hibát hibára halmozott, eközben a VSK minőségi, gyors kontrákkal és gólokkal szórakoztatta szurkolóit. Az utolsó játékrész volt az egyetlen, amelyben a fővárosiak legyőzték a hazaiakat, azonban ez már csak szépségtapasz volt a számukra. 18–6- os előnynél Ciprian Câmpianu a kevesebb szerepet kapó játékosait is bedobta a mély vízbe, így a végeredmény 20–12 (6–2, 7–2, 5–2, 2–6) lett a VSK javára. A váradi keretből a kapusokon kívül majdnem mindenki feliratkozott a gólszerzők listájára.
A mérkőzés legjobbja a fiatal Czenk Ferenc volt, aki a védekezésből és a gólszerzésből is vaskosan kivette a részét, mellette még kiemelkedő teljesítményre Colodrovschi volt képes, aki szenzációs centermunkájának köszönhetően öt percen belül három gólt szerzett. A bukarestiek elleni győzelmet követően szerdán egy pokolian nehéz mérkőzés vár a VSK csapatára, 17 órától a görög Panióniosz Athén csapatát fogadják a váradiak a LEN Eurokupa negyeddöntő visszavágóján. Az első találkozót a görögök nyerték 10–5-re, ezzel nehéz helyzetbe hozva a nagyváradiakat a továbbjutás szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában