Záró forduló

2023.02.09. 14:51

FIBA Európa-kupa: keserédes győzelem

Hiába gálázott ciprusi ellenfelével szemben a VSK U, a Brose Bamberg győzött Lengyelországban, így a németek jutottak a legjobb 8 közé.

Jósa Attila

Sűrű szerda délutánja volt a váradi sportkedvelő közönségnek, a vízilabdacsapat után a kosarasok is hazai környezetben léptek pályára. A FIBA Európa-kupa L csoportjának záró fordulójában a Nagyváradi VSK U a ciprusi Keravnoszt fogadta az Arénában 3 ezer néző előtt, győzelme esetén pedig még reménykedhetett a továbbjutásban. A pólósokkal ellentétben a Vörös Oroszlánok sorsa már nem a saját kezükben volt, a legjobb 8 közé jutáshoz a Ladiszlói Anwil győzelmére is szükség volt a Brose Bamberg ellenében. A váradiak nem bízták a véletlenre a dolgot, Tarolis gyors tripláját Ogden kosara követte, így már 30 másodperc játék után 5–0-ra vezettek a hazaiak. A két csapat a továbbiakban sem volt egy súlycsoportban, az egyetlen kérdés az volt, mekkora különbségű győzelmet aratnak a váradiak a mérkőzés végén. Félidőnél 46–27 volt az állás, a második félidőben pedig már a látványra is adott a hazai alakulat, Ogden látványos zsákolásokkal örvendeztette meg a közönséget, Holt pedig régi önmagát idézve célzott a hárompontos vonalon túlról.

A hajrában már 24 ponttal is vezetett a VSK U, ebből 21-et sikerült megőrizni a meccs végére. A 93–72-es végeredménnyel zárult találkozón Ogden volt a csapat legeredményesebb játékosa 21 pontjával, Tarolis és Holt egyaránt 14 pontig jutott. A meccs végeztével a szervezők a négy oldalú hatalmas többfunkciós eredményjelzőn élőben kivetítették a ladiszlói találkozó utolsó két percét. A nagyváradi nézők többsége emiatt nem indult haza egyből a lefújás után, de hiába szurkoltak a távolból az Anwil sikeréért, a Brose ha szűken is, de nyert Lengyelországban (86–90) és bejutott a legjobb 8 közé. A nemzetközi porondtól búcsúzó VSK U a hétvégén a Román Kupa konstancai tornáján vigasztalódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában