Sajtótájékoztató

2023.02.07. 18:04

Feljutási álmokat dédelgetnek Bihardiószegen

Egyértelműen megfogalmazott célokkal vág neki a Bihardiószegi SK a IV. Liga felsőházi rájásztásának.

A szerző felvétele

Jósa Attila

Sajtótájékoztatót tartott kedd délben Nagyváradon, az SLConstruct vállalat székhelyén a Bihardiószegi Sportklub vezetősége. Az eseményen részt vett az érmelléki községközpont polgármestere, Mados Attila, az egyesület elnöke, Constantin Sabău, valamint a csapatot támogató cég igazgatója, Lukács Sándor. Bevezetőjében Constantin Sabău elmondta, hozzá is eljutottak a diószegiekkel kapcsolatos rosszindulatú híresztelések, mely szerint a csapat csak azért az utolsók között látott neki a felkészülésnek a tavaszi folytatásra, mert elfogyott a pénz. Sabău szerint mi sem áll távolabb a valóságtól, az egyesület stabil lábakon áll, élvezi a helyi lakosok szeretetét és helyi polgármesteri hivatal bizalmát.

Az együttes ellenlábasainak is üzenni szeretett volna az elnök, kijelentette, a Bihardiószegi SK célja idén a bajnoki cím megszerzése, de a Román Kupa regionális szakaszát is szeretné megnyerni az alakulat. A pontvadászat színvonalára utalva elmondta, eddig csak egy nyílvános edzést láthattak ősszel a nézők, a bajnokság gyakorlatilag a felsőházi rájátszás első fordulójával veszi kezdetét. Négy új játékos érkezett a téli szünetben a csapathoz, Cosmin Letan, Raul Ember, Laviniu Dărăban, illetve Sorin Ban valamennyien elismert labdarúgók megyei szinten, akiket aligha kell bemutatni a sportág szerelmeseinek.

A téli „csapatmozgásokkal” kapcsolatban is megosztott néhány érdekes részletet az elnök, mint elmondta, hiába jók a feltételek Diószegen, több olyan játékos is akadt, aki a „világ pénzéért” sem vállalta volna be a civil munkája utáni ingázást a délutáni edzésekre, így viszont kissé behatároltak voltak a klub lehetőségei.

Lenne pénz a III. Ligára

Bihardiószeg polgármestere, Mados Attila elsősorban a labdarúgás közösségformáló erejét emelte ki: 12 év megfeszített munkája van abban, amit elértek. A kilencvenes évek elején megszűnt Recolta romjain sikerült több utánpótláscsapat mellett egy ütőképes felnőtt alakulatot is kialakítani, amit a település is a magáének érez. Az SK hazai mérkőzéseire rendre megtelnek a lelátók, sőt, a szurkolók az idegenbeli meccsekre is elkísérik kedvenceiket.

„Bár néha elhangzanak csúnya szavak, a hazai meccseinken jellemzően sportszerű hangulat uralkodik. Bárcsak így lenne ez mindenhol a megyében, velünk azért megesett, hogy köpködtek utánunk az ellenfél szimpatizánsai…” – zárta gondolatait az elnök.

A csapatot szponzoráló vállalat képviseletében Lukács Sándor igazgató elmondta, nagyon imponált neki a csapatot övező pozitív hozzáállás, valamint a diószegiek egyértelmű célkitűzései, és mivel számtalan ismerőse, barátja él a településen, kézenfekvő megoldásnak tűnt, hogy anyagilag is támogassa a klubot. Lukács egy nem mindennapi vállalást is tett az újságírók előtt, az igazgató kijelentette, amennyiben a csapat feljut a harmadosztályba, a költségvetés felét cége azonnal rendelkezésre bocsátja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában