FIBA Európa-kupa

2023.02.02. 15:46

Az utolsó fordulóban dől el a továbbjutás sorsa

Nyolcpontos vereséget szenvedett a Nagyváradi VSK U Lengyelországban, a FIBA Európa-kupa L csoportjának ötödik fordulójában.

Fotó: Piotr Kieplin / PressFocus

Jósa Attila

Villámrajtot vett a Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis és Ogden alkotta kezdőcsapattal pályára lépő Nagyváradi VSK a ladiszlói csarnokban, a találkozó első öt pontját a piros-kékek szerezték. Ezzel nagyjából el is lőtték a puskaporukat a Vörös Oroszlánok, a szorosabb védekezésre váltó lengyelek mellett tehetetlennek tűnt a váradiak támadójátéka, miközben az Anwil játékosai nem tudtak hibázni a palánk alatt. Az első negyed 27–13-as lengyel előnnyel zárult, a rövid szünetben rendezte sorait Cristian Achim legénysége és megkezdte a felzárkózást. A legjobb teljesítményt ebben a periódusban nyújtották Ogdenék, ennek ellenére három pontnál közelebb nem kerültek ellenfelükhöz (38–35). A negyed két utolsó kosarát az Anwil jegyezte, így szünetben 41–35-re ismét meglépett a hazai gárda.

Fordulás után elmaradt a várt nagyváradi „feltámadás”, a VSK játékosai egymást alulmúlva rengeteg hibát vétettek. A csapat kulcsjátékosai teljesen elbizonytalanodtak, így végül a palánk alatti játékot szinte teljesen elhanyagolva kinti dobásokkal próbálkoztak, nem kevesebb, mint 43 alkalommal. Ebből mindössze 13 talált a gyűrűbe, így nem lehetett más a vége, mint vereség, az Anwil 8 ponttal, 74–66-ra győzött és biztosan ott lesz a FIBA Európa-kupa legjobb nyolc csapata között.

A szerda esti meccsen egyedül a 16 pontig és 8 gólpasszig jutó Eric Neal játéka volt dicsérhető, a többiek ezúttal nem tudtak felnőni a feladathoz. Az Anwiltól a mérkőzés előtti napokban igazolt Josh Bostic mindössze 5 pontig jutott.

Ami a továbbjutási esélyeket illeti, a váradiak sorsa az utolsó fordulóban a lengyelek kezében lesz, amennyiben az Anwil legyőzi hazai környezetben a Brose Bamberget, a VSK pedig visszavág a ciprusi vereségért a Keravnosznak, úgy a piros-kékek jutnak a legjobb 8 közé. A lengyel csapat, bár már biztos továbbjutó, valószínűsíthetően nem fog „feltartott kezekkel” pályára lépni a németek ellen sem, hiszen vereség esetén a Brose nyerné a FIBA Európa-kupa L csoportját, az Anwil pedig a Gaziantep ellen játszana a legjobb 8 között, ami a törökök jelenlegi mérlegét elnézve (5 győzelem, 0 vereség) nem sok jóval kecsegtet. A VSK szombaton megkezdi szereplését a Nemzeti Liga második szakaszában, a váradiak idegenben az Argeș FC vendégeként lépnek pályára 17.30 órától.

 

Ladiszló, Mistrzów Sportcsarnok, 3000 néző

Ladiszlói Anwil – Nagyváradi VSK U 74–66 (27–13, 14–22, 20–12, 13–19)

Anwil: Sobin 17, Nowakowski 16, Petrasek 12, Greene 9, Sanders 8, Laczynski 8, Williams 4, Slupinski, Bojanowski, Dawdo, Lazarski. Vezetőedző: Piotr Frasunkiewicz.

VSK U: Neal 16, K. Richard 12, Tarolis 9, Holt 9, Markovic 8, Ogden 7, Bostic 5, Nicolescu, Baciu, T. Gheorghe. Vezetőedző: Cristian Achim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában