Román Kupa

2023.02.14. 18:32

Álomdöntőt rendeznek a konstancai „jégveremben”

A Román Kupa döntőjében a Nagyváradi VSK U nagy riválisával, a Kolozsvári U-BT csapatával mérkőzik szerda délután 19 órától.

Forrás: facebook.com/CSMConstantaBaschet

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Román Kupa elődöntőjében a Nagyváradi VSK U a házigazda Konstancai Athletic Neptun vendégszeretetét élvezhette. „Papíron” a váradi csapat volt az 1200 néző előtt megrendezett mérkőzés toronymagas esélyese, hiszen pár hete 47 ponttal legyőzte elődöntőbeli ellenfelét a bajnokságban, a Nagyvárad Arénában (108–61).
A teremben az első napon tapasztaltak után sem sikerült megoldást találni a fűtéssel kapcsolatos problémákra, így a cserejátékosok nagykabátban ültek a kispadon. A Final 8 torna házigazdájaként az Athletic Neptun sokkal jobban játszott, mint a bajnoki mérkőzésen, így végül a vártnál szorosabb csatában, de félidei 39–38-as vezetés után 81–73 arányban győzött a VSK U, és bejutott a szerda délutáni döntőbe. A váradi csapat húzóembere idén már sokadik alkalommal Mark Ogden volt, 25 pontja és 11 lepattanója egy újabb dupla-duplát eredményezett.

Hetedszer döntőznek
A másik ágon is érvényesült a papírforma, a Kolozsvári U-BT simán, 88–64-re verte a Krajovai SCM U-t. Az egyetemisták korábban három alkalommal is összecsaptak a váradi Vörös Oroszlánokkal a Kupa döntőjében, mindhárom finálé kolozsvári sikerrel zárult. A Nagyváradi VSK U további három esetben is bejutott a kupadöntőbe, de sorrendben a Zsilvásárhelyi Energia, a Nagyszebeni CSU és Voluntari CSO is jobbnak bizonyult Cristian Achim legénységénél, így ez a trófea még hiányzik a piros-kékek gyűjteményéből.

Elégedetlen mesterek
A Konstancai Városi Sportcsarnokban tapasztalt hidegre elsőként Mihai Silvăşan, a Kolozsvári U-BT vezetőedzője panaszkodott, de videós nyilatkozatát megvágták, és cenzúrázva tették közzé a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) Instagram-fiókján. „Nem tudom, hogyan kellene reagálnom. Csak azt tudnám elismételni, amit legutóbb is mondtam, de azt a nyilatkozatot megvágták. A mai napon is ugyanolyan hideg volt a csarnokban, mint a temesváriak elleni negyeddöntőben, örülök, hogy megúsztuk sérülés nélkül” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Silvăşan.
A nagyváradiak mestere, Cristian Achim szerint érthetetlen, hogy miért kellett a tengerparti városnak adni a rendezést, ha az alapvető feltételeket sem tudják biztosítani a csapatok számára. „Sajnálom, de ez elfogadhatatlan. Hogyan játszhatnak a játékosok, ha kabátot kell viselniük? Ez így nagyon nincs rendjén, ha megkaptad a rendezést, hozass hősugárzókat, oldd meg valahogy! ” – fakadt ki a váradiak trénere. A Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT kupadöntőt a Digi Sport 2 sportcsatorna élőben közvetíti, a Nagyvárad Arénában pedig kivetítőn is nyomon lehet követni a történéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában