Elismerés

2023.02.03. 09:14

A kevesebb reflektorfényt kapó sportolókat is díjazták

A nagyváradi Ifjúsági Ház első alkalommal adott otthont kedd este annak a rendhagyó kezdeményezésnek, melynek során egy gálaműsor keretében azokat a sportolókat is díjazták tavalyi évi teljesítményük alapján, akik nem olimpiai sportágakban versenyeznek.

Fotó: Crișul SK

Szakács Dávid

Boros Péter, a Bihar Megyei Lábtenisz-szövetség főtitkárának kezdeményezésére négy sportág képviselői döntöttek úgy, hogy díjazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőiket, lábteniszben (elnök Sorean Vasile), kempóban (elnök Tulkos Rómeó), erőemelésben (elnök Lupaş Ionuţ Florin), illetve íjászatban (elnök Mircea Stroe). A rendezvény díszvendégei Emilian Pavel, Bihar megyei alprefektus, Pető Dalma Csilla, a Nagyváradi Crişul Sportklub igazgatója és Radu Bitea, a Bihar Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke voltak.

Az első három helyezettet minden sportágban kupával és oklevéllel jutalmazták, továbbá az év sportolói a MARA Szakképző Központ jóvoltából ingyenes sportoktatói/edzői tanfolyamon vehetnek részt, amely a Munkaügyi Minisztérium és az Oktatási Minisztérium által engedélyezett kurzus, értéke 1500–1800 lej.

A Bihar Megyei Lábtenisz-szövetség a Nagyszalontai Tengóban játszó Andreea Neagot, a Kempo-szövetség a Nagyváradi Crişul Sportklub színeiben versenyző David Dumitru Sferlét, az Erőemelő-szövetség a szintén crişulos Octavian Vargát, míg az Íjász-szövetség a Nagyváradi Redpoint Sportklub színeiben sikert sikerre halmozó Haragos Bernadettet nevezte meg a 2022-es év legjobb sportolójaként.

„Fontosnak tartottuk, hogy megszervezzük ezt a gálát, személy szerint én is nagy lelkesedéssel szálltam be, mert ezek a sportolók megérdemlik a jutalmat, hiszen méltósággal és presztízzsel képviselnek minket az országos és nemzetközi bajnokságokon. Számtalan áldozatot hoznak, és persze szeretünk büszkélkedni az eredményeikkel, olyankor nem számít, hogy nem olimpiai sportágat űznek. Ne feledkezzünk meg egy fontos szempontról: ma egy sportág ott szerepelhet az  olimpia műsorán, holnap lehet, hogy lekerül onnan, és ugyanez fordítva is érvényes, mivel az olimpiai program rugalmas” – nyilatkozta az ünnepséget követően Tulkos Rómeó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában