Kosárlabda

2023.01.15. 15:47

VSK U: fölényes idegenbeli siker

Sorozatban a második mérkőzésén is sikerült 100 pont fölé jusson a bajnokságban a nagyváradi alakulat.

Forrás: CSMConstantaBaschet

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga 15. fordulójában Konstancán vendégszerepelt a Nagyváradi VSK U. A két csapat november végén már találkozott a bajnokság idei kiírásában, akkor a Nagyvárad Arénában 98–79-ra győzött a VSK U egy olyan mérkőzésen, ahol a piros-kékek klubrekordot jelentő 92 százalékos hatékonysággal dobták a kétpontosokat. A szombati találkozó első negyede a vártnál szorosabban alakult, az utolsó két percben azonban megrázta magát a váradi alakulat és egy 11–2-es rohammal meglépett az eredményjelzőn (20–31).

A második negyedben sem változott a játék képe, a VSK U gyakorlatilag szünetig eldöntötte a pontok sorsát (33–52). A hétközi nicosiai vereség kulcsfigurája, a ciprusiak elleni FIBA Európa-kupa meccsen egyéni csúcsot döntő, de az utolsó pillanatokban kétszer is hibázó amerikai játékos, Eric Neal úgy tűnik, erőt tudott meríteni a fiaskóból. Az első félidőben ellenállhatatlanul játszott a légiós, aki 19 pontja és 4 lepattantója mellé kiosztott 3 gólpasszt is.

A második félidőben a Vörös Oroszlánok erődemonstrációt tartottak, esélyt sem adtak az ellenfelüknek, az egyetlen kérdés az volt, sikerül-e ismét 100 pont fölé jutni az eredményjelzőn. Végül ezt 8 ponttal sikerült túlteljesíteni, a 47 pontos idegenbeli győzelem során öt váradi játékos is kétszámjegyű pontszámot ért el: Donatas Tarolis (24 pont), Erick Neal (22 pont), Bobe Nicolescu (14 pont), Nikola Markovic (13 pont) és Cătălin Baciu (12 pont).

Konstancán lesz a Final 8

A Román Kosárlabda-szövetség szombaton Nagyszebenben jelölte ki a Román Kupa döntő tornájának a helyszínét. Az egyetlen klub, amelyik „versenybe szállt” a rendezésért, az éppen a nagyváradiak hétvégi ellenfele, a Konstancai Athletic Neptun volt. Eredetileg a VSK U vezetősége is szerette volna a Nagyvárad Arénába hozni a Román Kupa Final 8 mezőnyét, de a megváltozott feltételek miatt az egyesület végül visszalépett a licittől. A kupában sorsoltak is, a negyeddöntőben a VSK U ellenfele az Argeș FC lesz.

„A Nagyváradi VSK U vezetősége visszalépett a rendezésért folyó versenyből, miután a szövetség illetékesei úgy döntöttek, hogy nagyjából a tízszeresére, azaz 20 ezer euróra emelik azt az összeget, amelytől licitálni lehet. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a nyertes licit összege a Román Kosárlabda Szövetség számlájára kerül, és nem használható fel a torna tényleges lebonyolítására" – olvasható a piros-kékek közleményében.

A héten két további mérkőzés vár Cristian Achim alakulatára, szerdán a Galaci VSK látogat az Arénába (19.45 óra), míg pénteken Bukarestbe utazik a VSK U, ahol a Foksányi VSK vendége lesz.

 

Konstanca, Városi Sportcsarnok.

Konstancai Athletic Neptun – Nagyváradi VSK U 61–108 (20–31, 13–21, 11ؘ–29, 17–27)

Athletic: Oprean 5, Cizauskas 8, M. Lazăr 13, Rhodes 8, Cebasek 16, Gribinic 2, Johnson 6, Corpodean 3, Bălan. Vezetőedző: E. Olteanu.

VSK U: K. Richard 4, Holt 4, Neal 22, Tarolis 24, Baciu 12, J. Carter 4, T. Gheorghe 2, Nicolescu 14, Ogden Jr. 9, N. Markovics 13. Vezetőedző: Cristian Achim.

Vezette: Laurențiu Grigoraș, Alexandra Stan és Andrei Ivan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában