FIBA Európa-kupa

2023.01.26. 16:00

Szenzációs győzelmet aratott a VSK U

Életben maradtak a váradi kosárlabdacsapat továbbjutási esélyei a FIBA Európa-kupában, miután egy kimondottan magas színvonalú találkozón a VSK U második alkalommal is legyőzte a Brose Bamberget.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A FIBA Európa-kupa L csoportjának negyedik fordulójában a kilencszeres német bajnok Brose Bamberg vendégszerepelt szerda este a Nagyvárad Arénában. Az elmúlt években az Euroliga főtábláján is többször megforduló sztárcsapat vendégjátékára sem teltek meg a létesítmény lelátói, viszont az Arénában átadása óta most először alakult ki igazi meccshangulat. Ehhez természetesen nagyban hozzájárult a VSK U játékosainak fantasztikus teljesítménye, a váradiak a sziporkázó litván légiós, Donatas Tarolis vezetésével megismételték a bambergi bravúrjukat, és második alkalommal is legyőzték jóval magasabban jegyzett ellenfelüket.

„Jobbak voltunk! Azt hiszem, ma megmutattuk, hogy mentálisan is mennyire erősek vagyunk. A kollektív játékunk kiemelkedő volt, ez a játékosok közötti kiváló kémia, valamint az edzéseken és a videóelemzéseken végzett munka következménye.” – értékelt a 27 pontot jegyző Tarolis, aki mellett a dupla-duplát elérő Eric Neal és a 19 pontos Mark Ogden voltak a váradi siker kulcsfigurái. A csoport másik mérkőzésén a Ladiszlói Anwil 78–65-re verte idegenben a ciprusi Keravnoszt, így jelenleg a kvartett élén áll, a váradiaknak és a Bambergnek 2-2 győzelme van.

Mestermérleg

„Ez egy rendkívüli győzelem. Több okból is tartottam ettől a mérkőzéstől, egyrészt biztos voltam abban, hogy a Brose vissza szeretne vágni a hazai vereség miatt, másrészt a hiányzó Justin Carter tapasztalata számunkra jelenleg pótolhatatlan ezen a szinten. Köszönjük a közönségnek a támogatást, gyakorlatilag a győzelembe hajszolták a csapatot!” – nyilatkozta a mérkőzés után Cristian Achim, a VSK vezetőedzője.

Lapzártánk előtt érkezett a hír, hogy a VSK U vezetősége Carter sérülése miatt megegyezett csoportbeli ellenfele, a Ladiszlói Anwil amerikai légiósával, így a 35 éves Joshua Lamont Bosnic a Vörös Oroszlánoknál folytatja, és akár egykori csapata ellen is pályára léphet a FIBA Európa-kupa 5. fordulójában. A VSK U menetrendje meglehetősen sűrű a január végi időszakban, péntek délután 16 órától a Bukaresti Laguna elleni bajnoki mérkőzés vár az Arénában a csapatra.

 

Nagyvárad Aréna, 3300 néző.

Nagyváradi VSK U – Brose Bamberg 95–84 (31–25, 26–27, 21–14, 17–18)

VSK U: Richard 15, Holt 11, Neal 14, Tarolis 27, Gheorghe, Nicolescu, Vescan, Baciu 2, Markovic 7, Ogden 19. Vezetőedző: Cristian Achim.

Brose Bamberg: Bell 4, Chachashvili 8, Heckmann 3, Reaves, Simmons 6, Bohacik 11, Miller 17, Sengfelder 23, Wohlrath 8, Young 4. Vezetőedző: Oren Amiel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában