Ökölvívás

2023.01.26. 12:48

Szalontai ezüst a Nemzetek Kupáján

Forrás: facebook.com/BastiBox

BN-összeállítás

A vajdasági Zombor városában január 15–23. között rendezték meg a 12. Nemzetek Kupája nemzetközi ökölvívó tornát, amelyet a női versenyzők számára tartanak fenn felnőtt, ifjúsági és junior kategóriákban. A 13 ökölvívóból álló román válogatott mellett Algéria, Anglia, Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Horvátország, Németország, Kazahsztán, Hollandia, Magyarország, Szerbia, Szlovákia és Fehéroroszország sportolói is részt vettek a versenyen, melynek felügyelője a román Viorel Sima volt.
A román válogatottba meghívást kapott az országos bajnok Daiana Maria Andor, a Nagyszalontai Basti Box egyesületétől. Daiana a 60 kg-os ifjúsági kategóriában a 2. helyen végzett, miután legyőzte Újvári Viktóriát (Magyarország), majd a döntőben kikapott a holland Maud van der Toorntól, aki a kategória regnáló világbajnoka.
Az Adrian Lăcătuș és Constantin Gălbenușă edzette román válogatott végül 13 érmet szerzett a zombori versenyen, ebből öt aranyat, és ezzel Szerbia után a második helyen végzett a nemzetek rangsorában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában