Rangos esemény

2023.01.24. 19:03

Női kézi-EB Váradon: tárgyal a román szövetség

Forrás: facebook.com/SalaPolivalentaOradeaArena

Jósa Attila

Mint arról korábban beszámoltunk, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában jelezte, abban a formában, ahogyan elnyerte, Magyarország nem tudja vállalni a 2024-es decemberi, magyar-osztrák-svájci női Európa-bajnokság rendezését, és most a legjobb megoldásról tárgyalnak a társszervezőkkel. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) nagyváradi szervezete, a Facebook-oldalán végzett egy rögtönzött közvélemény-kutatást, amelyben arra kérte a nagyváradiakat, hogy mondják meg, a város vegye-e át Debrecentől a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseit.

A magyarok által üresen hagyott társrendezői helyre, függetlenül az USR ötletétől, úgy tűnik, tényleg Románia lehet a megoldás, mint kiderült, a román szövetség tavaly óta tárgyal a 2026-os, eredetileg Oroszországnak odaítélt kontinenstorna megrendezéséről az európai szövetséggel, illetve a szükséges garanciák miatt a bukaresti kormánnyal. A We Love Sport bukaresti portál keddi cikke szerint a Román Kézilabda-szövetség (FRH) a magyarok visszalépése után egyből bejelentkezett az EHF-nél a beugró szerepre, ezzel kapcsolatban a testület vezetői, kiegészülve Xavier Pascual román szövetségi kapitánnyal kiutaznak Stockholmba, a férfi világbajnokság helyszínére, ahol az EHF képviselőivel próbálják majd tető alá hozni a romániai rendezést.

A We Love Sport cikke alapján bár a remek kézilabdacsapatokkal, de elavult csarnokokkal rendelkező Besztercén és Tordán is örömmel fogadnák a legjobb európai válogatottakat, a befutó a kolozsvári BT Aréna, illetve a Nagyvárad Aréna lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában