Felkészülési mérkőzés

2023.01.31. 12:13

Kétgólos vereség az év első Bihar FC-meccsén

Forrás: Illusztráció

Jósa Attila

Közel kéthetes alapozás után a Nagyváradi Bihar FC a hétvégén lejátszotta első felkészülési mérkőzését. A találkozón, melyet Szatmárnémetiben játszottak műfüves borításon, a váradiak ellenfele a III. Liga tavalyi feljutója, a Nagybányai Minaur volt. A találkozót a Minaur nyerte 2–0 arányban Raphael Stănescu és Valmir Berisha góljaival.
„Ez egy kimondottan hasznos mérkőzés volt egy másodosztályú csapat ellen. Megérdemeltük volna a gólt, mert három hatalmas helyzetünk is akadt. Van még tennivalónk, de gratulálok a fiúknak a hozzáállásukhoz és az erőfeszítéseikhez” – nyilatkozta Florin Farcaş, a Bihar FC vezetőedzője a mérkőzés után. A piros-kékeknél helyet kapott két új szerzemény, a Temesvári Politól visszatért jobbhátvéd Călin Jurj, illetve a belső védő Andrei Gal, aki legutóbb a Félixfürdői Lotusnál szerepelt, de pályafutását ő is a váradi klub utánpótláscsapatainál kezdte.
A második félidőben pályára lépett a tapasztalt középpályás, Tiberiu Serediuc is, aki 2 és fél évre jegyezte el magát a III. Liga 10. csoportjának harmadik helyezettjével. A 31 éves szucsávai illetőségű középpályásnak 190 mérkőzése és 12 gólja van a román élvonalban, ahol a Chiajnai Concordia, a Botoşani FC és a Hermannstadt csapataiban játszott. A váradiak következő edzőmeccse február 4-én lesz a szintén második ligás Újszentesi SK ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában