Kézilabda-válogatott

2023.01.04. 10:57

Egyiptom nyerte a Kárpát Kupát

Forrás: frh.ro

Jósa Attila

A román férfi kézilabda-válogatott a harmadik helyen végzett az idei Kárpát Kupa nemzetközi tornán, amelyet múlt szerdán és csütörtökön rendeztek meg a Nagyvárad Arénában. Miután szerdán, az első napon egygólos vereséget szenvedett Szlovákiától, a trikolórok a kisdöntőben Algéria ellen aratott sima győzelemmel vigasztalódtak. Románia 33–25-re győzött, miután a félidőben 18–14-re vezetett. A román válogatottban különösen a nyolc gólt szerző Nicuşor Negru volt elemében, a Bukaresti Dinamo fiatal kézilabdázóját a torna legtechnikásabb balszélsőjének is megválasztották.
A férfi kézilabda Kárpát Kupa 2022-es kiírását Egyiptom nyerte, miután a csütörtök esti döntőben a papírformának megfelelően 33–29-re legyőzte Szlovákiát. A legutóbbi világbajnokság bronzérmese félgőzzel is könnyedén diadalmaskodott, a szlovákok nem tudták megismételni az egy nappal korábbi, román válogatott ellen nyújtott teljesítményüket, cserébe a legfontosabb egyéni elismeréseket bezsebelték: a torna gólkirálya Martin Potisk, a legértékesebb játékosa (MVP) pedig Martin Michal Konecni lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában