LEN Eurokupa

2023.01.26. 15:16

Csütörtököt mondott a VSK támadójátéka

A LEN Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén ötgólos vereséget szenvedett Görögországban a nagyváradi vízilabdacsapat.

Forrás: facebook.com/panioniospolo

Jósa Attila

A helyi Panióniosz vendégeként Athénban ugrott medencébe a Nagyváradi VSK vízilabdacsapata szerda este a LEN Eurokupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A mérkőzést végig a fanatikus szurkolói által űzött-hajtott görögök irányították, a VSK csak az első félidőben tudta megszorongatni a házigazdákat. A meccs elején 2–1-re, 3–2-re, majd 4–3-ra is a Panióniosz vezetett, a szünet előtti pillanatokban pedig 5–3-ra módosult az állás, de a visszavágó tükrében ez még mindig nem tűnt ledolgozhatatlan hátránynak.

Az első félidő három VSK gólja sem mondható soknak, de az igazi „pokoljárás” a harmadik negyedben kezdődött Ciprian Cîmpianu tanítványai számára. A Panióniosz a világ élvonalába tartozó görög vízilabdázás legszebb erényeit csillogtatta, brutális védekezésével szemben nem volt ellenszere a váradiaknak, miközben a házigazdák a három gólt szerző Iannisz Papakosz vezérletével egyre jobban megléptek az eredményjelzőn. Ebben a periódusban nem szerzett gólt a VSK, így az utolsó negyednek 7–3-as görög előnnyel kezdhettek neki a csapatok. A tetemesnek mondható hátrány a hajrában tovább nőtt, az utolsó percben úgy tűnt, hatgólos hátrányból kezdheti majd a visszavágót a VSK a nagyváradi Ioan Alexadrescu Uszodában, azonban a dudaszó előtti utolsó másodpercben érkezett Tiberiu Negrean, aki hatalmas gólt ragasztott a hellének kapujába (10–5).

Bár a váradiak helyzete az ötgólos vereség ellenére sem teljesen reménytelen, de a LEN Eurokupa negyeddöntőjének visszavágóján, melyet két hét múlva, február 8-án bonyolítanak le a Körös-parti városban szinte hibátlan játékra lesz szükség a piros-kékektől a továbbjutás kiharcolásához. Az athéni találkozón Szabó István és Tiberiu Negrean 2-2 gólt vállalt, Mihnea Gheorghe pedig egyszer talált be a Panióniosz hálójába.

Eredmény: Panióniosz Athén – Nagyváradi VSK 10–5 (2–1, 3–2, 2–0, 3–2).

Felemás magyar mérleg

A LEN Eurokupa negyeddöntőinek első mérkőzésén a Vasas esélyeshez méltó módon győzött a VK Sabac csapata ellen, már az első negyedet követően háromgólos volt a hazaiak előnye. A Szolnoki Dózsa a Pallanuoto Triestével vívott nagyon szoros mérkőzést. A hazaiak az első negyedet követően vezettek, és egészen az utolsó negyedig meg is őrizték egygólos előnyüket, azonban a negyedik negyedben csupán egy gólt sikerült szerezniük.

LEN Eurokupa, negyeddöntők: Vasas Plaket – VK Sabac (szerb) 10–4, Szolnoki Dózsa – Trieste (olasz) 12–13, Tourcoing (francia) – Savona (olasz) 5–8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában