Kosárlabda

2023.01.24. 19:25

Csupán a győzelemmel maradnak életben a VSK U továbbjutási reményei

A VSK U – Brose Bamberg FIBA Európa-kupa mérkőzés szerda este 19 órától kezdődik a Nagyvárad Arénában.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

Negyedik fordulójához érkezik ma a FIBA Európa-kupa második csoportkörének mérkőzéssorozata, melynek keretein belül a Nagyváradi VSK U hazai környezetben lép pályára a Brose Bamberg ellen. A két csapat az első fordulóban már találkozott egymással december közepén, akkor a váradiak szenzációs, 82–80 arányú győzelmet arattak Németországban. A bambergi „csodát” a VSK U szempontból két vereség követte, a németek ellenben két győzelemmel folytatták, így a ma esti találkozón egy esetleges bambergi siker a nemzetközi porondtól való búcsút jelentené a váradi alakulat számára. A Brose hétvégén vereséggel hangolt a nagyváradi meccsre, a legrangosabb európai kupasorozatban, az Euroligában (is) vitézkedő Bayern München 84–77-re nyerte idegenben a Regnitz folyó partján található városban rendezett bajor derbit.

Carter kidőlt

Ami a váradiak keretét illeti, Justin Carter, a Vörös Oroszlánok amerikai légiósa hétfőn térdműtéten esett át, miután csapata konstancai mérkőzésen sérülést szenvedett. A 35 éves játékos előreláthatóan nagyjából 6-8 hétig nem lesz elérhető, az idei szezonban 24 mérkőzésen pályára lépő Carter pótlása komoly fejtörést okozhat Cristian Achim vezetőedzőnek.

„Az amerikai kosárlabdázónál olyan problémát diagnosztizáltak a specialisták, amely miatt úgy döntöttek, hogy megműtik. A diagnózis szerint a meniszkusz külső része megrepedt, ami ollószerűen működik, így fennállt a szalagszakadás veszélye. Emiatt döntöttek úgy, hogy műtéthez folyamodnak, amelynek során kitisztították a térdét és helyreállították a meniszkuszt" – adott hírt a fejleményekről internetes oldalán a VSK U.

A hétfői műtét komplikációk nélkül zajlott. „A műtétet végző Dr. Răzvan Melinte vezette orvosi csapat egy hétig teljes pihenést javasolt, majd ezt követően kezdődik a terápiás program. Carter állapotát három hét múlva Dr. Melinte kiértékeli, ennek függvényében születik döntés a rehabilitációs program megkezdéséről" – olvasható a váradi csapat honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában