Kosárlabda

2023.01.10. 17:01

Cipruson vendégszerepel szerdán a Nagyváradi VSK U

A továbbjutás szempontjából sorsdöntő idegenbeli mérkőzést vív a FIBA Európa-kupában a nagyváradi kosárlabdacsapat.

Forrás: facebook.com/keravnosbc.strovolou

Jósa Attila

A szerdai napon ismét fontos mérkőzés vár a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapatára, a gárda Ciprus fővárosában, Nicosiában lép pályára 19 órától a helyi Keravnosz Sztrovolu ellen. A barna és sárga színekben pompázó klubot 1926-ban alapították, a kosárlabda szakosztály 1964-ben jött létre, és 1966-ban a Ciprusi Kosárlabda-szövetség egyik alapító tagja volt. Érdekesség, hogy Nicosia jelenleg a világ egyetlen kettéosztott fővárosa, a sziget görögök illetve törökök lakta részeit elválasztó Zöld vonal áthalad a városon. A Keravnosz csapata a város görög oldalán található, 2000 férőhelyes Kosztasz Papaellinasz Arénában játssza a hazai mérkőzéseit, rendszerint telt ház előtt. A VSK U ellenfele 1989-ben nyerte első bajnoki címét, melyet mindez idáig további hét elsőség követett, de a klub 1995 és 2013 megszakítás nélkül a nemzetközi kupaküzdelmek résztvevője is volt, így méltán nevezhető a ciprusi kosárlabdázás zászlóshajójának. Az egyesület színeiben több kiváló kosárlabdázó is megfordult az elmúlt években, közülük is kiemelkedik az izraeli Guy Pnini, aki jelenleg az Euroliga egyik élcsapatának, a Maccabi Tel-Avivnak a csapatkapitánya. A Keravnosznak jelenleg négy külföldi játékosa van, három amerikai mellett egy tapasztalt ukrán légióst is foglalkoztat az egyesület Olexandr Mishula személyében.

Az esélyekről

A FIBA Európa-kupa L jelzésű csoportjának első két mérkőzését elveszítette a Keravnosz, a lengyel Ladiszlói Anwil 92–63-ra, míg a német Brose Bamberg idegenben, 87–90 arányban győzte le a ciprusiakat. A második helyért folytatott küzdelemben főleg a németek sikere miatt is „kötelező” ma este a győzelem a Vörös Oroszlánok számára, egy esetleges ciprusi vereség jelentősen csökkentené a jelenleg egy győzelmet és egy vereséget számláló váradi együttes esélyeit. A fogadóirodák szorzói alapján a Nagyváradi VSK U számít „papíron” esélyesebbnek, a piros-kékek sikerét 1.65-ös oddsal kínálják. A nicosiai FIBA Európa-kupa mérkőzést egyetlen romániai televíziós társaság sem tűzte műsorára, a történéseket élőben a FIBA Youtube-csatornáján lehet követni 19 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában