Kosárlabda

2023.01.04. 06:00

Bukarestben kezdi az évet a VSK U kosárlabdacsapata

A Bukaresti Dinamo – Nagyváradi VSK U mérkőzést ma délután 16.30 órától a Digi Sport 4 csatorna élőben közvetíti.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

Túl sok ideje nem maradt a pihenésre a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapatának, a piros-kékek ma délután már idei első mérkőzésüket játsszák a fővárosban, a Bukaresti Dinamo otthonában.
Az év első hónapjában meglehetősen sűrű a váradiak programja, nyolc mérkőzésen is helyt kell álljanak Cristian Achim tanítványai ebben az időszakban. A Szotirisz Manolopulosz által edzett Bukaresti Dinamo december 23. óta nem lépett pályára, amikor hatalmas meglepetésre vereséget szenvedett az addig nyeretlen Bukaresti Laguna otthonában. A Laguna elleni fiaskó egy négymeccses győzelmi sorozat végére tett pontot, a Dinamo jelenleg 7–4-es összesített mérleggel a harmadik helyen áll a B konferenciatáblázatán.
A két csapat korábban már találkozott ebben az idényben, ősszel a VSK U 85–68-ra nyert a Nagyvárad Arénában, ezzel tovább javítva a Dinamo elleni statisztikáit: a fővárosiak ellen lejátszott 40 mérkőzésből 26 alkalommal a nagyváradi csapat győzedelmeskedett. A Bukarestben lejátszott találkozók mérlege már nem ennyire kedvező a VSK U számára, 10 Dinamo-győzelem mellett 8 VSK U-siker született.
Információink szerint a Vörös Oroszlánoknak nincsenek hiányzói, így tegnap a teljes keret el tudott utazni Bukarestbe, ellenben a házigazdáknál többen is sérülésekkel bajlódnak, Katic és Vîrnă biztosan nem lesz ott a parketten a 16.30 órától kezdődő mérkőzésen, amelyet a Digi Sport 4 élőben közvetít.
A Nagyváradi VSK U januárban nyolc mérkőzést játszik, ebből hatot a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában, kettőt pedig a FIBA Európa-kupa keretein belül. A Dinamo elleni meccs után szombaton 17.00 órai kezdettel a Bukaresti Steaua lesz a VSK U vendége a Nagyvárad Arénában.

A VSK U januári menetrendje

Január 4., Bukaresti Dinamo – VSK U (16.30 óra) 
Január 7., VSK U – Bukaresti Steaua (17.00 óra) 
Január 11., 19 óra, Keravnosz – VSK U (19.00 óra) 
Január 14., Konstancai VSK – VSK U 
Január 18., VSK U – Galaci VSK 
Január 20., Foksányi VSK – VSK U (16.00 óra) 
Január 25., VSK U – Brose Bamberg (19.00 óra) 
Január 27., VSK U – Bukaresti Laguna (16.00 óra)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában