Úszás

2023.01.19. 18:06

Bejelentette visszavonulását az egyik legjobb román úszó

Forrás: facebook.com/MinisterulSportului

Jósa Attila

A közösségi médiában jelentette be kedden Robert Glință, hogy felhagy a versenyszerű úszással. A mindössze 25 éves sportoló egy Facebook-bejegyzésben magyarázta meg visszavonulásának okát: „Eljött az ideje, hogy visszalépjek a versenyszerű úszástól. A hullámvölgyek ellenére ez a sport nagyon sokat tanított nekem, és tett azzá az emberré, aki ma vagyok. Minden barátomnak és rajongómnak szeretném megköszönni, hogy függetlenül a körülényektől mindig támogattak és hittek bennem. Az erőforrásaim kimerültek, itt az ideje, hogy foglalkozzak a saját fizikai, mentális, érzelmi és spirituális egészségemmel, hiszen végső soron is én is csak egy emberi lény vagyok.” – zárta gondolatait a sportoló.

Robert Glință 1997-ben, Pitești városában született egy igazi sportos családba, hiszen mind az édesanyja, mind pedig az édesapja gyakorlott harcművész. 2018-ban, a skóciai Glasgow-ban rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmes lett 50 méter háton,majd egy évvel később, ugyanitt, a 2019-es rövid pályás úszó-Európa-bajnokságon begyűjtött egy bronzérmet 100 méter háton, míg 50 méter háton a negyedik lett. Karrierje legjobb eredményét 2020-ban Budapesten érte el, ekkora a 100 méteres hátúszás Európa-bajnoka lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában