Nemzeti Liga

2023.01.31. 12:28

A tartalékok sem ijedtek meg a Cápáktól

Forrás: Facebook

Jósa Attila

Tovább folytatta menetelését a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában a Nagyváradi VSK csapata. A váradiak pénteken sorozatban tizennegyedik alkalommal sem találtak legyőzőre a bajnokságban, a Nagyvárad Arénában ezúttal a Bukaresti Laguna Sharks hajtott fejet Cristian Achim legénységének nagyobb játéktudása előtt. A találkozót mindössze két nappal a VSK bambergiek elleni bravúrgyőzelme után játszották, de a meccs előrehozatala a váradiak kérelme után lett tető alá hozva. A VSK U szakvezetése előzetesen úgy kalkulált, hogy a Cápák legyőzése tartalékos összeállításban sem jelenthet gondot az együttes számára, így a kulcsjátékosok jobban rápihenhetnek a szerdai ladiszlói FIBA Európa-kupa találkozóra, ahol egy esetleges nagyváradi győzelem szinte biztosan továbbjutást érne a legjobb 8 közé a nemzetközi porondon. Ennek jegyében, bár pályára léptek, a szerda esti „hősök” csak átmozgató edzésként tekintettek a találkozóra, Donatas Tarolis mindössze négy pontig jutott, míg a játékmester Neal nem szerzett pontot a bukarestiek elleni találkozón.
Cristian Achim vezetőedző a hamarosan kezdődő Román Kupa versenykiírásának megfelelően játszatta csapatát, ennek megfelelően két román játékos folyamatosan a pályán volt a nagyváradiaknál, így történhetett meg, hogy ezúttal a klub saját nevelésű játékosa, a viszonylag kevés lehetőséget kapó Luca Năstruţ lett a legeredményesebb 16 pontjával, akit Cătălin Baciu követett a sorban 14 ponttal. A VSK U számára ezzel végéhez érkezett a Nemzeti Liga B konferenciájának küzdelemsorozata, melyen 15 győzelem mellett mindössze egy vereséget gyűjtött be a csapat. A váradiak 7–1-es mérleggel folytatják a bajnokság második szakaszában, ahol a VSK U az A konferencia harmadik helyezettjével találkozik az első fordulóban.

Nagyvárad Aréna, 1000 néző

Nagyváradi VSK U – Bukaresti Laguna Sharks 90–49 (25–12, 28–10, 13–10, 24–17)
VSK U: K. Richard 10, Neal, Tarolis 4, Năstruţ 16, Ogden Jr. 12, Holt 6, T. Gheorghe 6, Schmidt 3, Vescan, Nicolescu 10, Baciu 14, Markovic 9. Vezetőedző: Cristian Achim.
Laguna Sharks: Odagiu, Paliciuc 7, Aukstilkalnis 20, Stăncuţ, Stoian, Mâinea 2, Johnson 8, Constantinescu, Broser 6, Mitrică 6. Vezetőedző: M. Minic. Vezette: Dragoş Barbu, Ioan Moraru és Tudor Crişan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában