Sakkbajnokság

2023.01.16. 14:44

A Nagyváradi Sakk Klub 2023-as bajnoka Nagy László

Illusztráció

A Nagyváradi Sakk Klub 2023. január 7-én rendezte meg online sakkbajnokságát a www. chess.com sakkszerveren. Összesen 21 sakkozó nevezett be, akik svájci rendszerben 7 fordulót játszottak 5 perc + 2 másodperc játékidővel játékosonként. Az érdekes villámverseny rendkívül szorosan alakult, az azonos pontszámmal végezettek között a sorrendet a Sonneborn-számítás döntötte el.
Az első helyet és ezzel a Nagyváradi Sakk Klub 2023- as bajnoka címet Nagy László szerezte meg 5.5 ponttal (a 7 lehetségesből). A további élmezőny a következőképpen alakult: 2. Karácsony Zsolt (Nagyváradi Crişul) ugyancsak 5,5 ponttal; 3. Dan Cezar Carţiş (Nagyváradi ESK Agora Sport Klub); 4. Adrian Marius Paul (Nagyváradi ESK Agora Sport Klub) egyenként 5 ponttal; 5. Titus Bădic (Nagyvárad); 6–7. Radu Alin Balaj (Nagyváradi ESK Agora Sport Klub); 6–7. Ecsedi Sándor (Nagyvárad– Magyarország) egyenként 4,0 ponttal stb.
A nőknél a győzelmet Gertrud Florentina Dörner (Szentandrás), az ifjúságiaknál Luca Diţă (Nagyváradi ESK Agora Sport Klub), míg a veteránoknál Ecsedi Sándor szerezte meg. A verseny szervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakkversenybíró volt. A teljes végeredmény és az összes játszma megtekinthető a következő webcímen: Campionat Sah Club Oradea 2023 – Live Chess Tournament – Chess.com.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában