Történelmi pillanat

2022.12.15. 21:26

VSK U: parádés győzelem Németországban

„Ez a nagyváradi kosárlabdázás történetének egyik legnagyobb győzelme” – írta a bambergi diadalt követően a nagyváradi klub hivatalos honlapja.

Forrás: facebook.com/BroseBamberg

Jósa Attila

Szenzációs győzelmet arattak a Nagyváradi VSK U kosárlabdázói szerda este Németországban, a FIBA Európa-kupa második csoportkörének első fordulójában. Cristian Achim tanítványai az elmúlt két évtized legeredményesebb német klubcsapatát, a Brose Bamberget győzték le annak pályáján 82–80 arányban, a piros-kékek így már az első fordulóban borították a papírformát és jó esély van arra, hogy végig versenyben legyenek a továbbjutásért a nemzetközi kupasorozat L csoportjában.
„Ez a nagyváradi kosárlabdázás történetének egyik legnagyobb győzelme” – írta a mérkőzést követően a nagyváradi klub hivatalos honlapja, ezzel pedig nehéz lenne vitatkozni, hiszen a bambergiek a kilenc német bajnoki címük mellett kilencszer az Euroliga főtábláján is szerepelhettek az utóbbi években, ahová tényleg csak a legerősebb klubok kapnak bebocsátást a kontinensről. 
Achim ezúttal a Neal, Richard, Holt, Tarolis és Ogden összeállítású ötösnek szavazott bizalmat a meccs elején, a váradiak pedig 11 ponttal el is léptek ellenfelüktől rögtön az elején. A negyed végére felzárkózott öt pontra a Brose, a második negyedben pedig a vezetést is átvette. Szünetben 43–40 állt az eredményjelzőn a hazai csapat javára, a váradiak azonban Ogden vezérletével tudtak még egy fordulatot vinni a mérkőzésbe és 10 ponttal elhúztak ellenfelüktől. A mérkőzés hajrája nagyon kiegyenlített volt, voltak olyan pillanatok, amikor a német csapat megállíthatatlannak tűnt, és olyanok is, amikor a nagyváradi együttesnek sikerült könnyedén kosarat szereznie. Két másodperccel a vége előtt Wohlrath egyedül törhetett kosárra, de egészen hihetetlen módon elhibázta a ziccert és egyúttal a lehetőséget is arra, hogy a mérkőzést hosszabbításra mentse. A bambergi meccsen Mark Ogden 18 ponttal volt a legeredményesebb váradi játékos, őt Erick Neal követte 17 ponttal, Donatas Tarolis pedig 13 pontot szerzett. A második fordulóban a VSK U az Anwil Wloclawek ellen játszik hazai pályán a Nagyvárad Arénában, szerdán, december 21-én. Ezt megelőzően, szombaton a Voluntari CSO pályáján lépnek pályára a Vörös Oroszlánok, 17 órától.

Borse Bamberg – VSK U 80–82 (19–24, 24–16, 18–25, 19–17)

Bamberg, Brose Arena, 2000 néző. Bamberg: Chachashvili 12, Heckman 5, Miller 17, Wohlrath 11, Young 7, Bell 5, Blunt, Bohacik 15, Reaves 3, Sengfelder 5. Vezetőedző: Orel Amiel. VSK U: Holt 5, Neal 17, Ogden 18, K. Richard 11, Tarolis 13, Baciu 3, J. Carter 7, N. Markovics 8, Nicolescu. Vezetőedző: Cristian Achim. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában