Íjászat

2022.12.14. 19:23

Teremben is kiválóan céloznak a "nomádok"

Erdon-összeállítás

A Nomad Archers Sportklub kilenc tagja, Nagy Enikő, Tóth Beáta, Ridi Ferenc, Laczay László, Tóth Imre, Ilea Marius, Perei Zoltán, Csokmai Tibor és Tóth Attila részt vettek az Arad megyei Kisjenőben a Hét Vár Erdély Kupa teremversenyén, melyen több mint 120 íjász állt rajthoz.

A verseny során 24 célra kellett lőni (8 lőlapos cél, 8 tehnikai cél és 8 3D állat cél) célonként három nyíllal kivéve az aranykaró célt, melyre mindösszesen egy nyíl állt rendelkezésre, illetve a gyorslövést (hat nyíl). Tóth Imre megnyerte a felnőtt férfi tradicionális kategóriát, ugyanitt Ridi Ferenc a második helyen végzett. Nagy Enikő a felnőtt női kategóriában a harmadik lett, a csapat másik hölgy tagja, Tóth Beáta pedig a második helyen végzett a felnőtt női vadászreflex kategóriában. Laczay László a harmadik helyen végzett a veterán férfi tradicionális kategóriában.

A verseny után két órával ugyanott az Adventure Archery Challenge 3D Indoor 2022 teremverseny volt megszervezve. A verseny során 20 darab 3D-s állat célra kellett lőni, célonként két nyíllal.

Ridi Ferenc megnyerte a felnőtt férfi tradicionális kategóriát, ugyanitt Tóth Imre a második helyen végzett. Nagy Enikő a felnőtt női kategóriában a harmadik lett, ahogy Laczay László is a veterán tradicionális kategóriában. A többiek derekas helytállással bizonyították rátermettségüket az íjászatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában