Teremlabdarúgó-bajnokság

2022.12.14. 11:36

Székelyhídon maradt az I. Petőfi Sándor válogató torna serlege

A Partium Labdarúgó Akadémia, a Székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, a Székelyhídi Polgármesteri Hivatal és a Székelyhídi Sasok Sportklub nyolcadik osztályosoknak szervezett teremlabdarúgó-bajnokságot.

Juhász György

Nem kevesebb mint 15 település tizenhat csapata mérette meg magát a székelyhídi líceum tornatermében. Purguly Árpád, a Partium Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója elmondása szerint, ez a rendezvény egy remek lehetőség arra, hogy Bihar megye nyolcadikos diákjainak nagy részét megfigyeljék. Akikben tehetséget látnak, azokkal, azok iskoláival és szüleivel felveszik a kapcsolatot, és lehetőséget szeretnének teremteni nekik a sportolásra. Hogy miért éppen Székelyhíd, arra Béres Csaba, a település polgármestere adta meg a választ: „már tavaly szerettünk volna indítani az iskolánkban egy sportszakot, a mostani rendezvényünkkel csak az első lépéseket tesszük afelé, hogy népszerűsítsük, jelen esetben a labdarúgást városunkban”. A kezdőrúgás előtt elmondta, hogy nagyon szeretné, hogy ez a bajnokság évente legalább egyszer megrendezésre kerüljön, ennek fényében kívánt mindenkinek eredményes és sérülésmentes napot. Ami magát a bajnokságot illeti, két-két délelőtti és délutáni csoport mérkőzött egymással. Az A csoportba Székelyhíd I., Hegyközszentmiklós, Érsemjén, Szentjobb és Margitta diákjai, a B-be Érmihályfalva, Paptamási, Érszőllős és Mezőtelegd kapott besorolást. A nagyszámú résztvevő miatt a mérkőzések mindössze tízpercesek voltak, azért így is potyogtak a gólok szép számmal. Szerencsére senki sem lógott ki a sorból, nem alakultak ki nagy különbségek a csapatok között, mindössze Érmihályfalva emelkedett ki a mezőnyből. Az A csoportból Érsemjén került ki győztesen miután az utolsó forduló előtt is ment a számolgatás, a B kvartettből pedig ellentmondást nem tűrően Érmihályfalva. A délutáni program Bihar visszalépése után kicsit átalakult, a C csoportban mindössze hárman léptek pályára, ők kárpótlásul egy negyedórát játszhattak. Innen a Nagyváradi Ady Endre Líceum jutott tovább két győzelemmel, Berettyószéplak és Tóti előtt. Végül a D csoport küzdelmei zárták a csoportkört, Székelyhíd II., Kiskereki, Bors és Szalárd csapatai adták a torna legkiegyensúlyozottabb négyesét. Az utolsó forduló döntött Székelyhíd javára, de a csoport erősségét mutatja, hogy a csoportharmadik Bors veretlenül, három döntetlennel esett ki.

 


Ami a helyosztókat illeti, talán bátran kijelenthető, hogy a két elődöntő igazi meglepetéseket hozott. Érsemjén rögtön az első percben hátrányba került az Ady ellen, akik nagyon lelkes játékkal, néha veszélyes kontrákat vezetve őrizték előnyüket a végéig. A másik ágon Székelyhíd második számú csapata a nagy favoritnak kikiáltott Érmihályfalvát verte 2–1-re, akik a bronzmeccsen vigasztalódtak, 4–0-ra kiütve a végére szétesett Érsemjént. A döntőben a hazaiak 2–0-ra verték a Nagyváradi Ady Endre Líceum csapatát, ezzel otthon tartva az első helyezettnek járó serleget.

 

„Összességében egy eredményes napot zártunk, szinte minden csapatból bekerült a jegyzetfüzetbe néhány név” – értékelt Purguly Árpád. Nagyon jó volt látni a csapatok rugalmasságát és fegyelmezettségét, szinte csúszás nélkül sikerült lejátszani huszonkilenc mérkőzést. Nagyon szimpatikusak voltak a srácok és nem utolsósorban sportszerűek, a legfontosabb, hogy mindenki egészségesen és egy részvételi oklevéllel gazdagabban térhetett haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában