Helyi sport

2022.12.04. 16:51

Sorozatban tizedik győzelmét aratta a VSK U

A foksányiak elleni szombati mérkőzésen már az első két negyed után egyértelmű volt, hogy nincs egy súlycsoportban a két csapat.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga B csoportjában szombaton a Nagyvárad Arénában lépett parkettre a Nagyváradi VSK U, a piros-kékek ellenfele a bajnokság egyik szerényebb játékerőt képviselő alakulata, a Foksányi VSK volt. A hazai csapat esélyeshez méltóan végig uralta a találkozót, a négy triplát is vállaló Bobe Nicolescu csapatkapitány vezetésével mind a négy negyedet megnyerte különösebb megerőltetés nélkül. Cristian Achim az utolsó negyedben kizárólag hazai játékosokat játszatott, így végül 11 váradi kosárlabdázó is feliratkozhatott a pontszerzők közé. Szerdán 17 órai kezdettel a VSK U a Bukaresti Laguna csapatával találkozik idegenben az alapszakasz 9. fordulójának mérkőzésén.

„Egy kemény idegenbeli, belgiumi túráról és egy sor fontos európai kupaselejtezőről tértünk most vissza, de ettől még a csapat hozzáállása a meccshez megfelelő volt az elejétől kezdve. A Mechelen elleni találkozó nem feltétlenül volt körömrágós, de mégiscsak a továbbjutásról döntött, reméltük, hogy ez nem befolyásolja a Foksány elleni játékunkat. Megmutattuk, hogy érett csapat vagyunk. Örülök, hogy szükség esetén én is segíthetek a csapatnak, remélem, hogy ezt minél többször meg tudom tenni ebben az idényben! Az előző szezonban többször is megjártuk az újonc csapatok ellen, így nem vehetjük félvállról a Laguna elleni szerdai meccset sem, főleg, mivel a fővárosiak nemrég edzőt váltottak és ez mindig extra energiákat mozgósíthat. ” – nyilatkozta a mérkőzés után a váradiak legjobbja, a 18 pontig jutó Bobe Niculescu.

 

Nagyvárad Aréna, 600 néző

Nagyváradi VSK U – Foksányi VSK 86–56 (22–14, 20–12, 19–8, 25–22)

VSK U: K. Richard 3, Holt 10, Neal 5, Tarolis 11, Baciu 12, J. Carter 6, T. Gheorghe 3, Vescan, Năstruț 3, Nicolescu 18, Ogden 12, N. Markovics 3.

Vezetőedző: Cristian Achim.

Foksány: Pratt 3, Johnson 5, Petrișor 7, Berceanu 6, Kibi 6, G. Burlacu, R. Ardelean, Reljic 18, Anikiienko 11, A. Vaida.

Vezetőedző: M. Petruț.

Vezette: Bogdan Podar, Amalia Marchiș és Ștefan Atomulese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában