Bölények ligája

2022.12.11. 16:17

Pont nélkül zárja az évet a kézilabdacsapat

A férfi kézilabda Bölények Ligájának 15. fordulójában a Nagyváradi VSK Vászlóban szenvedett 25–24-es vereséget.

Forrás: facebook.com/csmvaslui

Jósa Attila

A férfi kézilabda Bölények Ligájában a 15. fordulót rendezték múlt hétvégén, az őszi mérkőzéseket követően még pont nélkül a táblázat utolsó helyén szerénykedő Nagyváradi VSK a Vászlói VSK csapatához látogatott. A két csapat a 2. fordulóban találkozott már egymással ebben az idényben, akkor a váradiak egy gólos vereséget szenvedtek, úgy, hogy az utolsó másodpercekben meg volt az esélyük az egyenlítésre. A szeptemberi meccshez hasonlóan a szombati is végig kiegyenlített mederben zajlott, a piros-kékek az első félidőben többször is két góllal vezettek, de 7–9 után „megállt a tudomány”, így az első félidő végén a házigazdák lehettek elégedettebbek (14–12).

A második félidőben végig a vászlóiak vezettek, de Cosmin Liberț tanítványai nem adták fel, és 25–21-es állásnál huszáros hajrába kezdtek, de a négy gólos hátrányt már nem tudták eltüntetni, így a házigazdák 25–24-re nyerték a mérkőzést. A szombat esti találkozón a legeredményesebb VSK játékosok Olekszandr Sztarcsenko és Emilian Turcu voltak, egyaránt 5–5 találattal. A hazaiaktól különösen Chiratcu volt elemében, aki 6 gólt szerzett.

A Nagyváradi VSK a 2022-es naptári évet a Bölények Ligája utolsó helyén zárja, egyetlen megszerzett pont nélkül. A váradiak táblázaton elfoglalt helye már csak azért is bosszantó, mert a csapat a mérkőzések többségén nem játszott látványosan alulrendelt szerepet, néhány alkalommal pedig a hajrában omlott össze a gárda olyan helyzetekben, amikor már biztosnak tűnt a pontszerzés. A számokkal természetesen nehéz lenne vitatkozni, a VSK-t jelenleg 13 pont választja el a táblázat osztályozót jelentő 12. helyén tanyázó temesváriaktól, így egészen parádés tavaszi teljesítményre lenne szükség a váradiaktól ahhoz, hogy ne essenek ki rögtön az első év után a másodosztályba. A 15. fordulót követően a férfi kézilabda-bajnokság is téli szünetre vonul, a pontvadászat február elején folytatódik, így lesz némi ideje a klub vezetőségének a csapat megerősítésére ebben az időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában