Helyi sport

2022.12.13. 12:44

Matei Peleant választották Bihar megye legjobb birkózójának

A gálán mintegy 170-en vettek részt, többek között a 70-es és 80-as évek nagyváradi birkózócsapatának tagjai is, akik közül néhányan kifejezetten erre az eseményre érkeztek más országokból.

Forrás: Bihon

Erdon-összeállítás

Három év szünet után, amelyet a világjárvány okozott, Nelu Sandu Pop edző és a Nagyáradi Gladiator Sportklub idén is megrendezte a legjobb Bihar megyei birkózók díjátadó ünnepségét. Az évzáró gálának a nagyváradi Impero szálloda adott otthont, a rendezvény pedig nem jöhetett volna létre a sportághoz közel álló szponzorok és Bihorul Sportiskola birkózóinak szülői bizottságának támogatása nélkül. A gálán természetesen képviseltették magukat a birkózó szakosztályokkal rendelkező sportklubok is, Pető Dalma a Crișul Sportklub, Lucian Stance pedig a Bihorul Sportiskola részéről tett eleget a meghívásnak.

A mögöttünk álló év kiemelkedően sikeresnek mondható a Bihar megyei bírkózók szempontjából, akik 21 érmet nyertek az országos egyéni bajnokságokon, 6 érmet a speciális ügyességi országos bajnokságokon, egy érmet a strandbirkózó országos bajnokságon, valamint egy érmet a szabadfogású birkózó országos bajnokságon. Nelu Sandu Pop tanítványai a nemzetközi porondon is letették névjegyüket, miután részt vettek az U15-ös egyéni Európa-bajnokságon, illetve két érmet nyertek a Balkán egyéni bajnokságon U15 és U17-es korosztályban, és két másik érmet ugyanezen versenyen, de a csapatversenyek során.

A gálán minden jelenlévő gyermek karácsonyi ajándékcsomagot kapott a szervezőktől, Nelu Sandu Pop edző és a Bihorul Sportiskola másodedzője, Paul Buzaș pedig a sportolók szüleitől és a tanártársaktól vehettek át külön trófeákat, a Bihari megyei birkózás támogatására tett erőfeszítéseik iránti hála jeléül. Az est további részében a 15 legjobb Bihar megyei birkózót díjazták, akik érmet nyertek az országos és nemzetközi bajnokságokon.

A 2022-es év legjobb birkózójának Matei Pelean bizonyult, miután idén második lett az U17-es egyéni országos bajnokságon, második az U15-ös Román Kupán, harmadik az U15-ös egyéni országos bajnokságon, ahol országos csapatbajnok is lett. Részt vett az U16-os Európa-bajnokságon is, az U15-ös Balkán-bajnokságon pedig egyéniben bronzérmet, az U15-ös korosztályban pedig ezüstérmet nyert, a román csapattal pedig a Balkán-bajnokságon csapatban is ezüstérmet szerzett.

A 2. helyen Szép Hunor végzett az év végi összesítésben, aki a román U17-es válogatottal Balkán-bajnok lett, a Balkán U17-es egyéni bajnokságon bronzérmet nyert és a középiskolás országos megmérettetésén is ezüstérmes lett. A legjobb Bihari megyei birkózók dobogóját Alex Gavra egészítette ki, aki 2022-ben Balkán-bajnok volt a román U17-es csapattal, második lett az U17-es Román Kupán, valamint bronzérmet szerzett az U17-es, U15-ös országos egyéni bajnokságon és a Román Kupán az U15-ös korosztályban.

A legjobb 10 Bihar megyei birkózó további sorrendje a következőképpen alakult: Florin Beldea - 4. hely, Maia Vodoileu - 5. hely, Vlad Trip - 6. hely, Alexandru Ciul - 7. hely, Füzi Albert - 8. hely, Sergiu Pop - 9. hely és Nicolas Beldea - 10. hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában