Vízilabda

2022.12.14. 23:59

Marius Țic lehúzta a rolót, negyeddöntős a VSK

A férfi vízilabda LEN Eurokupa legjobb 8 csapata közé jutott szerda este a Nagyváradi VSK, miután összesítésben 18–14 arányban jobbnak bizonyult a Bukaresti Steauánál.

A szerző felvétele

Jósa Attila

A férfi vízilabda LEN Eurokupa nyolcaddöntőjének visszavágóján hazai környezetben, a Ioan Alexandrescu Uszodában fogadta a Nagyváradi VSK a Bukaresti Steaua együttesét. A bukaresti 8–8-as döntetlen bizakodásra adhatott okot a váradi klub szimpatizánsainak körében, kezdésre meg is teltek a nemrégiben felújított létesítmény lelátói. A mérkőzés elején egy perces néma csenddel emlékeztek meg a szerdán elhunyt Georgeta Schierről, aki 1978 óta a Nagyváradi Crișul Sportklub úszóedzője volt, és számos bajnokot nevelt ki. A találkozó első gólját rögtön kezdés után Tiberiu Negrean szerezte egy remek rövid sarkos lövéssel (1–0), erre azonban rövid időn belül három góllal is válaszolt a katonacsapat. Különösen Francesco Iudean volt elemében, a fiatal játékos szélről és középről is remekül célzott, majd Vlad Georgescu is kihasznált egy emberelőnyt a bal kapufa segítségét is igénybe véve (1–3). Szédületes sebességgel pörögtek az események, pár pillanattal később ötméterest kapott a VSK, melyet Mihnea Gheorghe értékesített (2–3), majd egy kivédekezett támadást követően ismét a fővárosi meccsen is villogó klasszis egyenlített (3–3). A gólgazdag első negyedet egy életerős Aszanovics bomba zárta le, ezzel 4–3-as váradi előnnyel zárult az első 8 perc.

A második negyed Czenk Ferenc góljával indult (5–3), erre Vuskovics szerencsés találatával válaszolt a Steaua, a szerb légiós lövése Ţic hónalja alatt surrant be a kapuba. A váradi kapus ebből is erőt tudott meríteni, mert ezt követően közel két negyeden át nem kapott egyetlen gólt sem. Pedig próbálkoztak a steauások minden elképzelhető szögből, szélről, középről, ziccerből, de Marius Țic lehúzta a rolót és teátrális kézmozdulatokkal jelezte az ellenfelek irányába, hogy „ez ma nem fog menni”. Ami a váradiakat illeti, a góllövést a piros-kékek sem vitték túlzásba, Ilisie a második negyedben két gólosra növelte az előnyt (6–4), majd egy hosszú gólcsendet követően Negrean szerezte a harmadik negyed egyetlen gólját (7–4). A záró negyedben Ilisie a rövid felső sarokba helyezett lövése gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutást (8–4), a Steaua, bár Vuskovics gyönyörű, vízre pattintott lövéssel szerzett góljával még próbált visszakapaszkodni (8–5), három gólnál közelebb már nem került ellenfeléhez. A slusszpoént Colodrovschi gólja jelentette, a váradiak 22 éves játékosa közelről húzott a kapuba egy végletekig kijátszott figurát, beállítva ezzel a 10–6-os végeredményt.

További eredmények

Szolnoki Dózsa – Honvéd 8–5 (továbbjutott: a Szolnok, 19–18-as összesítéssel), Crvena zvezda –Vasas Plaket 11–7 (össz.: 21–22), Ortigia – Savona 13–9 (össz.: 15–16), Panionios – Partizan 12–8 (össz.: 23–20), Tourcoing – Primorac 15–11 (össz.: 22–18), Barcelona – Sabac 12–11 (össz.: 22–24), Trieste – Noisy-le-Sec 16–13 (össz.: 36–25).

 

Nagyváradi VSK – Bukaresti Steaua 10–6 (4–3, 2–1, 1–0, 3–2)

Nagyvárad, Ioan Alexandrescu Uszoda, 900 néző. Vezette: Hrisztosz Kurtidisz (görög) és Lazar Andjelics (szerb).

VSK: Ţic, Aszanovics 2, Negrean 2, Gheorghe 2, Szabó I., Ilisie 2, Popoviciu, Dragomirescu, Colodrovschi 1, Vancsik L., Czenk F. 1, Remeş. Vezetőedző: Ciprian Cîmpianu

Steaua: Drăguşin, Vuskovics 2, Georgescu 1, Dincă, Moskov, Neamţu 1, Klikovac, Antipa, A. Gheorghe, Iudean 2, Goanţă 2. Vezetőedző: Bogdan Rath

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában