Esemény

2022.12.14. 19:14

Ioan Zare emlékére rendeznek focigálát pénteken Nagyváradon

A rendezvényre a belépés legkevesebb 5 lejes adomány ellenében történik, a szervezők az összegyűjtött pénzt a nehéz helyzetbe került egykori labdarúgók megsegítésére fordítják.

Jósa Attila

Az egykori remek nagyváradi labdarúgó, Ioan Adrian Zare emlékére rendeznek emléktornát pénteken 17 órai kezdettel az Antonio Alexe Sportcsarnokban. A tornán három csapat vesz részt, a Bihar FC legendái mellett a Bihar FC öregfiúk csapata, mellettük a román labdarúgás legendái jelezték még részvételi szándékukat. Az eseményt a román labdarúgás olyan fontos nevei tisztelik meg, mint Florin Prunea, Miodrag Belodedici, Ioan Lupescu, Ioan Andone, Cristian Dulca, Adrian Neaga, Florin Gardoș, Romulus Buia, Florentin Petre, Costel Orac, Vali Badea, Lică Movilă és Eric de Oliveira, akik közül néhányan Zare korábbi kollégái voltak a Bukaresti Dinamóban, a Bukaresti Victoriánál és a román labdarúgó-válogatottban.

A „Liga Legendái” fantázianéven szereplő csapat edzői posztját várhatóan Jenei Imre foglalja el, amennyiben az egészségi állapota ezt megengedi. Ami a „piros-kék” gárdákat illeti, a klub több generációja is képviselteti magát a gálameccseken, ott lesz az eseményen a klub jelenleki elnöke, Kulcsár Sándor, valamint „Vova” Tămaș, Sorin Cigan, Papdeák János, Zeno Bundea, Viorel Domocoș, Eric Lincar, Vasile Popa, Sandu Boc, de csatlakozik a kerethez vendégjátékosként Adrian Negrău, aki korábban szintén játszott a váradi csapatban, Dorel Toderaș és Leo Grozavu is. A mérkőzések szüneteiben a Nagyváradi Lucian Blaga Gimnázium Liana Popovits tanárnő által koordinált mazsorett csoportja fog fellépni. A találkozókat a korábbi FIFA-játékvezető, Octavian Șovre és Rareș Vidican nagyváradi élvonalbeli játékvezető vezeti.

„Szeretnénk, ha ez egy baráti hangulatú gála lenne, a Bihar megyei labdarúgás történetének egyik legfontosabb játékosának emlékére, aki idén távozott tőlünk. A közönséget a lehető legnagyobb számban várjuk a csarnokba, mert a részvételi szándékukat megerősítő nevek alapján egészen biztosan élvezetes műsort láthatnak majd. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az esemény szervezésében" – nyilatkozta Adrian Moisa, a Bihar FC öregfiúk csapatának vezetője.

A rendezvényre a belépés legkevesebb 5 lejes adomány ellenében történik, a szervezők az összegyűjtött pénzt a nehéz helyzetbe került egykori labdarúgók megsegítésére fordítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában