FIBA Európa-kupa

2022.12.02. 17:49

A VSK befűzte az oktatófilmet a Kenguruknak

A FIBA Európa-kupában sorozatban az ötödik, összességében a kilencedik győzelmét aratta a Nagyváradi VSK U kosárlabdacsapata.

Jósa Attila

A FIBA Európa-kupa 6. fordulójában Belgiumba látogatott a Nagyváradi VSK U, ahol az E csoportban a Kangoeroes Mechelen vendégeként lépett pályára. A csoportban öt forduló után a Vörös Oroszlánok álltak az élen négy gőzelemmel és egy vereséggel, így viszonylag egyszerű volt a képlet Cristian Achim tanítványai számára: a csoportelsőséghez idegenbeli siker, a második helyhez pedig 25 pontosnál kisebb arányú vereség jelenthette az utat a FIBA Európa-kupa legjobb 16 csapata közé. A két csapat korábbi, nagyváradi mérkőzéséhez hasonlóan ismét a belgák kezdtek jobban, előbb 9–4-re, az 5. percben pedig már 13–7-re is elhúztak a Kenguruk. Achim mester ekkor pályára küldte az elmúlt hetekben ihletett formában játszó Nikola Markovicsot, a szerb légiós vezetésével pedig egy 14–4-es sorozatot produkáltak a váradiak, így már az első negyedet is négy pontos előnnyel zárták (17–21).

A második negyedben állva hagyta ellenfelét a VSK U, Mark Ogden és Donatas Tarolis is „megérkezett a meccsbe”, a litván légiós kosara után már 17 ponttal vezetett ebben a periódusban a nagyváradi gárda, amivel gyakorlatilag eldöntötte a továbbjutás kérdését az első félidőben. Szünetben 33–46 volt az állás, de a Vörös Oroszlánok ezután sem lassítottak, a csapatból elsősorban Eric Neal villogott a harmadik negyedben. Az utolsó 10 percnek 51–72-es előnnyel vágott neki a VSK U, ekkor Achim több kiegészítő embernek is lehetőséget adott a bizonyításra. A belgák már csak kozmetikázni tudtak az eredményen, a 14 pontos váradi győzelem (72–86) lehetett volna jóval nagyobb is a mérkőzés alakulását tekintve. A VSK U legeredményesebb játékosa Eric Neal volt, aki 15 pontja mellé még 4 gólpasszt is kiosztott, míg a Kangoeroes Mechelen csapatában szintén egy amerikai, a 22 pontos Brian Fobbs volt elemében. A győzelemnek köszönhetően a VSK U 5–1-es mérleggel zárt az E csoportban, amelynek élén végzett. Cristian Achim csapata kvalifikálta magát a következő fordulóba, ahol a német Brose Bamberg, a lengyel Anwil Wloclawek valamint a ciprusi Keravnos ellen játszik majd.

 

Kangoeroes Mechelen – Nagyváradi VSK U 72–86 (17–21, 16–25, 18–26, 21–14)

Kangoeroes: Fobbs 22, Aririguhoz 20, Palincks 10, Davis 7, Thomas 5, Loubry 4, Foerts 3, Tschimanga, Van Buggenhout, Kotrulja, Mukubu.

Vezetőedző: Kristof Michiels.

VSK U: Neal 15, Markovics 13, Tarolis 11, K. Richard 10, Baciu 8, B. Nicolescu 8, Holt 7, Ogden 7, J. Carter 5, Năstruț 2, T. Gheorghe.

Vezetőedző: Cristian Achim.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában