Bajnokság

2022.12.04. 16:25

A harmadik helyen telel a Bihar FC

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban a besztercei volt az első mérkőzés, amelyen a Bihar FC nem tudott gólt szerezni.

Forrás: facebook.com/CSGloria2018

Jósa Attila

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság lebonyolítása miatt, ha sorsdöntőnek nem is nevezhető, de mindenképpen fontos rangadó várt pénteken a Nagyváradi Bihar FC gárdájára. A 10. csoport éllovasa Besztercére látogatott, ahol a helyi, egykor szebb napokat látott Gloria volt az ellenfele. A hazaiak a második helyről várták a fordulót és annak tudatában léphettek pályára, hogy győzelmük esetén az első helyről várhatják a tavaszi folytatást. Ennek megfelelően nagy lendülettel kezdte a meccset a Gloria, a 22. percben pedig a Kolozsvári CFR-től kölcsönbe érkezett 22 éves ghánai támadó, Carl Davordzie góljával a vezetést is megszerezte. A beszterceiek csatára egy figyelmetlenül elvégzett váradi szabadrúgás után nyargalt végig félpályáról a jobb szélen, és a befejezésébe sem csúszott hiba (1–0). A bekapott gól után nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében a vendégcsapat, de a jól tömörülő besztercei védelmet nem sikerült feltörni. A 79. percben Ionuț Bant kiállították, miután kis híján összeverekedett Adam Abdoul-lal. A házigazdák játékosa szintén piros lapot kapott.

A bajnokságban ez volt az első mérkőzés, amelyen a Bihar FC nem tudott gólt szerezni, ez pedig a csapat első helyébe került, sőt, mivel a Szatmárnémeti VSK is győzött szombaton, a váradiak „csak” a dobogó harmadik helyéről várhatják a március 11-ére kitűzött folytatást. Bár a bajnokság most három hónapos téli szünetre vonul, a Bihar FC labdarúgói még nem lettek szélnek eresztve. A játékosok további egy héten keresztül edzésen vesznek részt, utána január 9-ig élvezhetik a szabadságukat, amikor a tervek szerint összeáll a jövő évi keret. Az alapszakaszból még három forduló van hátra, a piros-kékek a Bodola Gyula Stadionban fogadják a szatmárnémetieket és a máramarosszigetieket, idegenbe pedig Zilahra látogat Florin Farcaș legénysége.

Idegenben nyertek

A Félixfürdői Lotus tovább folytatta remek sorozatát, ahogy az elmúlt öt fordulóban, úgy ezúttal sem talált legyőzőre Gheorghe Ghiţ csapata. A váradszentmártoniak Szilágysomlyón léptek pályára, és Florin Pop, valamint Alexandru Sorian góljaival már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát. A Lotus így továbbra is jó eséllyel pályázik a felsőházi rájátszásban való részvételre, jelenleg csak gyengébb gólaránya miatt szorul a táblázat ötödik helyére.

 

Besztercei Gloria – Bihar FC 1–0 (1-0)

Gólszerző: Carl Davordzie (22.)

Piros lap: Adam Abdoul (79.), illetve Ionuț Ban (79.)

Vezette: Andrei Baciu (Botoșani) – Daniel Vlase (Galac), Alexandru Vișan (Galac)

Gloria: Fl. Bodea – S. Bactăr, A. Manolache, P. Copaci. A. Georgescu – B. Vasile (O. Covaciu, 72.), A. Abdoul, R. Runcan, A. Stoica (M. Curtuiuș, 58.) – R. Tănasă, C. Davordzie (N. Popescu, 80.). Vezetőedző: Adrian Falub.

Bihar FC: R. Bob – R. Gunie, C. Petruș, D. Lupșe, L. Ioviță (A. Chindlea, 72.) – G. Cherman – S. Jurj (D. Șandro, 87.), F. Drăgan, A. Popa (A. Gheorghiță, 63.), I. Ban – M. Hosu. Vezetőedző: Florin Farcaș.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában