Vízilabda

2022.11.13. 14:51

Továbbra is százszázalékos a Szuperligában a VSK pólócsapata

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nemzeti Vízilabda Szuperliga 5. fordulójának rangadóján szombaton a Nagyváradi VSK a Ioan Alexandrescu Uszodában fogadta a Bukaresti Dinamót. Bár a két gárda korábban számtalan nagy csatát, több bajnoki döntőt vívott egymás ellen az évek során, viszonylag hamar kiderült, hogy idén nincsenek egy súlycsoportban. A VSK már az első negyedben elhúzott 4–0-ra, a kidolgozott előnyt pedig szünetig meg is őrizte. A harmadik és a negyedik negyedben parádésan játszott a hazai alakulat, egy adott pillanatban már 12 gól volt a váradiak előnye, ebből tizenegyet pedig a meccs végére is sikerült megőrizni. A csapat legeredményesebb gólszerzői a hat gólig jutó Silvian Colodrovschi, illetve a négy-négy találatot jegyző Nichita Ilisie és Tiberiu Negrean voltak. A vendégektől David Bota ötször volt eredményes. Végeredmény: Nagyváradi VSK – Bukaresti Dinamo 20–9 (5–1, 3–3, 6–3, 6–2).

A VSK-ra vasárnap délben egy újabb bajnoki várt, a 4. fordulóból elmaradt találkozón a Kolozsvári Politehnica csapata látogatott a Ioan Alexandrescu Uszodába. A nagyváradiak végül 26–5-re győztek, annak dacára, hogy Ciprian Cîmpianu vezetőedző alaposan felforgatta csapatát, a keret kevesebbet játszó tagjainak is lehetőséget adva a bizonyításra. A legeredményesebb góllövő Nichita Ilisie volt, aki nyolc alkalommal „köszönt be” a kolozsváriaknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában