Taekwondo

2022.11.15. 15:39

Taekwondo WT Román Kupa: hat érmet nyertek a váradiak

A nagyváradi klubok 22 versenyzőt neveztek be a küzdelmekbe, akik valamennyien Daniel Bîrneț tanítványai.

Forrás: Crișul Sportklub

Jósa Attila

A sportág történetében először rendeztek Nagyváradon rangos taekwondo versenyt, a 23. Taekwondo WT Román Kupának az Antonio Alexe Sportcsarnok adott otthont múlt hétvégén, péntektől vasárnapig. Az ország 33 klubjának több mint 470 sportolója vett rész a megmérettetésen, melyet a Román Taekwondo WT-szövetség szervezett együttműködésben a Sportminisztériummal, valamint a White Lion és a Nagyváradi Crişul sportklubokkal. A váradi klubok 22 versenyzőt neveztek be a küzdelmekbe, akik valamennyien Daniel Bîrneț tanítványai, mivel az edző mindkét klubnál szerepet vállal a tehetségek gondozásában.

 

A White Lion és a CS Crișul sportolói összességében jól teljesítettek és hat érmet szereztek. A crișulos Daria Pop (-55kg, U18) arany, Sabău Vlad George (+78kg, U18) ezüst, míg a felnőttek mezőnyében Mureșan Edina (-57kg) bronzérmet szerzett a versenyek során. A White Lion sem adta alább, színeiben Oliver Băndilă az U14-es kadétok versenyében lett ezüstérmes, Mureşan Maia az U9-es, Görög Natália pedig az U7-es gyermekek korosztályában lett harmadik helyezett.

„Igazán tartalmas, sporteseményekben gazdag hétvégét zártunk, a siket-néma sportolók számára kiírt országos lábtenisz-csapatverseny és a taekwondo kupa szervezéséből is kivettük a részünket. Ami a taekwondo és birkózó szakosztályok hétvégi eredményeit illeti, elégedettek vagyunk, különösen azért, mert mindkét szakosztály csak tavaly kezdte újra tevékenységét a klubon belül. Az eredmények azt mutatják, hogy a sportolóink jól felkészültek és bíztató jövő előtt állnak. Gratulálunk nekik ehhez, és sok sikert kívánunk nekik a jövőben!” – nyilatkozta a versenyek végeztével Pető Dalma, a Nagyváradi Crișul Sportklub igazgatója

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában