Labdarúgás

2022.11.09. 23:46

Sepsiszentgyörgyi győzelem a Diadalív árnyékában

Forrás: prosport.ro

Jósa Attila

A labdarúgó Román Kupában már a második forduló zajlik a héten a csoportkörben, ennek keretein belül a Sepsi OSK a fővárosban lépett pályára kedd este a Bukaresti Dinamo vendégeként. A találkozót a Diadalív Stadionban rendezték, a korábban sok vitát kiváltó létesíményben ez volt az első labdarúgó mérkőzés. A stadiont 2021-ben adták át, azóta már a két fővárosi egyesület, a FCSB és a Dinamo is többször kérvényezte, hogy a 8000 férőhelyes arénában játszhasson, de a Román Rögbi-szövetség ebben nem egyezett bele. A kedd esti meccs első félidejében osztálykülönbség volt a két csapat között, Francesc Junior után pedig Păun is betalált az 57. percben, így már két góllal vezettek a háromszékiek. A hajrában potyogtak a gólok, Ciobotariu öngóljával szépített a Dinamo, de öt perccel később Patriche is a saját kapujába talált, amivel visszaállt a kétgólos különbség, így Roșu 94. percben szerzett gólja után sem forgott veszélyben az OSK győzelme. A mérkőzés során „természetesen” a már lassan megszokottá vált magyarellenes rigmusoktól sem volt mentes a bukaresti stadion lelátója, de a hangosbemondó kérésére a szurkolók abbahagyták a gyalázkodást, így a játékvezető nem állította le a játékot.

Román Kupa, csoportkör, második forduló: Bukaresti Dinamo – Sepsi OSK 2–3. Korábban: Mioveni SK – Botoșani FC 1–0, Sloboziai Unirea – Petrolul 0–0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában