Rájátszás

2022.11.11. 07:00

Mától a teniszé a főszerep az Arénában

A Billie Jean King Kupa rájátszásának nyitómérkőzése, az Ana Bogdan – Gálfi Dalma találkozó ma délután 15 órától kezdődik.

Jósa Attila

A nagyváradi városháza nagytermében rendezték csütörtök délben a Billie Jean King Kupa rájátszásának sorsolását. Az ünnepélyes felvezetést követően kiderült, hogy az első mérkőzést pénteken 15 órától a románok első számú teniszezője, Ana Bogdan vívja Gálfi Dalma ellen. A találkozó igazi csemegének ígérkezik, hiszen az idén két WTA-tornát is megnyerő román játékos ellenfele is remek formában van, az idei US Openen karrierje legjobb Grand Slam-szereplését produkálva Gálfi a harmadik fordulóig jutott, junior korában pedig megnyerte az amerikai kemény pályás tornát. Ennek azért lehet jelentősége, mert a Nagyvárad Arénában megtartott első edzések után több teniszező is annak adott hangot, hogy a váradi pálya borítása leginkább a US Openen használatoshoz hasonlít. A második pénteki mérkőzésen a súlyos sérüléséből nemrégiben felépült Jaqueline Cristian az idén szintén remek formát „futó” Bondár Anna ellen lép pályára.

A sorsolást követő sajtótájékoztatón Bondár Anna osztatlan sikert aratott az újságírók körében, miután pár szóban románul is válaszolt a feltett kérdésekre. Anna erős partiumi kötődéssel bír, bár ő már Magyarországon született, édesapja a nagyszalontai származású Bondár Imre, aki a legmagasabb szintű teniszedzői képesítéssel rendelkezik, és korán felismerte lánya tehetségét. Bondár Anna elmondta, jól ismeri a román játékosokat és kifejezte abbéli reményét, hogy telt ház várja majd a csapatokat. A párosban Udvardy Panna oldalán induló Jani Réka hozzátette, most érzi a legjobbnak a magyar válogatottat az elmúlt évekhez képest, és mindenki bizakodva várja az összecsapást a csapatból.

Az önbizalommal a hazai oldalon sem volt gond, a sajtótájékoztatón „repkedtek” a 4–0-ás, 4–1-es végeredményt jövendölő tippek, természetesen nem a román játékosok részéről, ez sokkal inkább a jelen lévő újságírók, szövetségi alkalmazottak vágyvezérelt gondolkodásának szüleménye volt. Mint kiderült, a csapatból végül kimaradt az egészségügyi problémákkal küszködő Gabriela Ruse, a többiek viszont remek hangulatban várják a párharcot. Az első számú román játékos, Ana Bogdan kiemelte, mennyire más egy-egy ilyen nemzetek közötti mérkőzés, a csapatszellem, ami ezeket a találkozókat övezi is merőben szokatlan, hiszen a tenisz nagyrészt egyéni játék és egy meglehetősen magányos műfaj egész évben. Jaqueline Cristian szintén a csapategység fontosságáról beszélt, illetve arról, hogy számára mindig is a nemzeti csapatban való szereplés jelentette a prioritást. A Billie Jean King Kupa nyitómérkőzése, az Ana Bogdan – Gálfi Dalma találkozó, pénteken 15 órától kezdődik, de a szervezők arra kérnek minden szurkolót, hogy korábban érkezzenek a csarnokhoz, hiszen a mérkőzés kezdete után csak akkor lesz lehetőség bejutni a lelátókra, ha a játékosok éppen a game-k közötti pihenőjüket töltik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!