Szuperliga

2022.11.02. 11:05

Lemondott a FCSB vezetőedzője

Forrás: Facebook

Jósa Attila

A labdarúgó Szuperliga 16. fordulójának hétfő esti zárómérkőzése meglepetésre a Kolozsvári Universitatea győzelmével ért véget, az egyetemisták a második félidőben emberhátrányban játszva is jobbnak bizonyultak a FCSB gárdájánál. A 2–1-es vereség nem maradt következmények nélkül a fővárosi klubnál, tegnap reggel lemondott posztjáról Nicolae Dică vezetőedző. A tréner távozását korábban több szakértő is hangosan követelte, főleg a dán Silkeborg ellen elszenvedett két 5–0-ás vereség után. A FCSB időközben kiesett a Konferencia Ligából, a hétfő esti kolozsvári fiaskó után pedig a Szuperligában is tetemes, 17 pontos hátrányban van az éllovas Konstancai Farul mögött. Nicolae Dică a nyáron került a FCSB kispadjára, mérlege 23 mérkőzésen 9 győzelem, hét döntetlen és hét vereség. A holnap esti West Ham United elleni Konferencia Liga mérkőzésen Viorel Tănase és Mihai Pintilii párosa vezeti majd a piros-kékeket.
A FCSB mellett szintén edzőt váltott az Aradi UTA csapata is, a klub az Argeş FC elleni hazai 1–0-ás vereség után közös megegyezéssel felbontotta Ilie Poenaru szerződését. Ilie Poenaru utódja a nagy visszatérő Bálint László lesz, aki 2022 tavaszáig közel száz mérkőzésen vezette az aradiakat, ezt követően pedig rövid ideig a Krajovai Universitatea csapatánál edzősködött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában