Vereség

2022.11.21. 12:16

Kijózanító pofont kapott a Bihar FC Szilágysomlyón

Négy gólt kapott a fiatal szilágysomlyói csapat vendégeként a Bihar FC, a szégyenletes vereség után a piros-kékek lecsúsztak a táblázat második helyére.

A szerző felvétele

Jósa Attila

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a sereghajtó Szilágysomlyói Sportul otthonába látogatott szombaton a Nagyváradi Bihar FC. A váradi csapat már a második percben hátrányba került egy védelmi hibát követően, a 13. percben pedig már 2–0 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára, miután a fiatal Lukács Márk gurított a hálóba pár lépésről. Nagyon nem feküdt a mély talaj a váradiak sokpasszos játékának, kétgólos hátrányban viszont nem volt más megoldás, mennie kellett előre a piros-kékeknek. Az amúgy is bizonytalankodó, de így még jobban fellazult védelem nem tudott mit kezdeni a somlyóiak gyors ellentámadásaival, a második félidő elején Cătuna pedig már 3–0- ra emelte a Sportul előnyét. Andrei Gheorghiţă szépítő találata után sem változott a játék képe, a 70. percben Zete már a második gólját szerezte, végleg eldöntve a három pont sorsát (4–1). Győzelmével a Sportul elmozdult a tabella utolsó helyéről, míg a Bihar FC kénytelen volt átadni az első helyet a Besztercei Gloria csapatának. Érdekesség, hogy a számtalan, ezredforduló után született fiatal játékossal felálló szilágysomlyói csapat az eddig 12 forduló során mindössze hatszor talált a hálóba, szombaton viszont jobb helyzetkihasználással az éllovas váradiak ellen akár meg is duplázhatta volna góljai számát.

„Nincs mit szépíteni, ez egy fájdalmas és szégyenteljes vereség. Túl sok labdát adtunk el, nem voltunk elég élesek védekezésben. Sajnos ez előfordul a futballban, vannak napok egy csapat életében, amikor semmi sem sikerül. A legfontosabb, hogy tanuljunk ezekből a hibákból és lépjünk tovább. Ugyanazok vagyunk, akik öt meccset nyertünk zsinórban, jó teljesítményt nyújtottunk, ami az első helyig repített minket. Minden mecscsen erőn felül teljesítettünk, most is emelt fővel kell tovább lépjünk. Bízom benne, hogy hamar túljutunk ezen a kisikláson” – nyilatkozta az érthetően csalódott Florin Farcaş, a nagyváradiak vezetőedzője.
 

Szilágysomlyói Sportul – Nagyváradi Bihar FC 4–1 (2–0)

Gólszerzők: A. Zete (2., 70), Lukács M. (13.), A. Cătuna (56.), illetve A. Gheorghiţă (63.)

Sportul: P. Cosma – R. Dulap, Szecui P., R. Pop, M. Forna, I. Pascu, V. Lujerdean, D. Marina (E. Seran, 82.), A. Zete (M. Olaru, 76.), Lukacs M. (R. Babiciu, 62.), A. Cătuna. Vezetőedző: Dănuţ Şomcherechi.

Bihar FC: R. Bob – F. Drăgan (A. Popa, 46.), D. Stan, D. Lupşe, L. Ioviţă (A. Chindlea, 46.) – C. Petruş (M. Hosu, 29.), G. Cherman – I. Ban (P. Andraş, 82.), R. Gunie, A. Gheorghiţă – S. Jurj (A. Moga, 82.). Vezetőedző: Florin Farcaş.

Vezette: Marius Chioran (Szászfenes) – Alin Revnic (Kolozsvár), George Suciu (Aranyosgyéres).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában