Izgalmas hétvége

2022.11.09. 23:42

Horia Tecău és Babos Csaba is bízik a győzelemben

Hétvégén eldől, melyik teniszválogatott lehet ott jövőre a Billie Jean King Kupa világcsoport döntőjének selejtezőjében.

Fotó: a szerző felvétele

Jósa Attila

A Nagyvárad Arénában szerdán délben tartották a román és a magyar női teniszválogatott sajtótájékoztatóját, mint ismert, a felek pénteken és szombaton csapnak össze egymással a Billie Jean King Kupa rájátszásában. Elsőként a román csapat válaszolt az újságírók kérdéseire, Horia Tecău szövetségi kapitány szerint a román játékosok mindent megtesznek azért, hogy megnyerjék ezt a párharcot. Véleménye szerint bár a legnagyobb nevek hiányoznak a keretből, a jelenleg elérhető legjobb játékosokat válogatta be, így nincs benne hiányérzet. Az úgynevezett „hard”, azaz kemény borítással kapcsolatban elmondta, szándékosan esett erre a felületre a házigazdák választása, a pálya nagyon gyors és emiatt speciális stílusban kell ütni a labdát, de úgy gondolja, ez kedvező lehet a román játékosoknak.

„Örülök, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek. Nagyon jól érezzük magunkat itt Nagyváradon és reméljük, hogy jó meccset játszunk és győzünk” – zárta gondolatait Tecău.

A román csapat újonca, Anca Alexia Todoni szerint nagyon jól fogadták a társai, de érez magán némi nyomást első válogatottsága alkalmából. A csapat legtapasztaltabb játékosa, Monica Niculescu elmondta, egy évvel ezelőtt hozott egy döntést, mely szerint az egyéni versenyzés helyett inkább a párosra fekteti a nagyobb hangsúlyt, így most is ebben a versenyszámban áll a nemzeti csapat rendelkezésére. Jaqueline Cristian saját bevallása szerint is meglepődött, hogy bekerült a csapatba, az év eleji súlyos sérülése után nem sok esélyt láttak a szakemberek arra, hogy még idén tétmérkőzésen szerepeljen a 24 éves teniszező.

Magyar részről kevésbé népes küldöttség, mindössze Babos Csaba szövetségi kapitány és az újonc, 19 éves Szabanin Natália állt az újságírók rendelkezésére. Babos örömét fejezte ki amiatt, hogy Nagyváradon rendezik ezt a mérkőzést, szerinte a két válogatott elég jól ismeri egymást és biztos benne, hogy magas színvonalú találkozókat láthat majd a Nagyvárad Arénába kilátogató közönség. Mint kiderült, a visszajelzések alapján körülbelül 100 szurkoló érkezését várják Magyarországról. A magyar kapitány is kitért a borításra, szerinte a pálya a mérkőzések előrehaladtával folyamatosan lassulni fog, de azt, hogy ez felület melyik csapat számára lesz előnyösebb, egyelőre lehetetlenség lenne megjósolni. Babos a Bihari Napló kérdésére elmondta, hogy párosban hatszoros Grand Slam-győztes lánya, Babos Tímea jelenleg Dél-Amerikában versenyez, így emiatt nem lett beválogatva, de hiányában egy fiatal feltörekvő csapatot igyekezett összeállítani. A debütáns Szabanin Natália, aki a magyar válogatott történetének 49. játékosa lehet, kiemelte a csapaton belüli egységet és reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ez a fiatal együttes hosszú évekre meghatározhatja a magyarországi tenisz jövőjét. A négy egyes és egy páros mérkőzésből álló kemény pályás párharc három győzelemig tart, a győztes jövőre részt vehet a Billie Jean King Kupa döntőjének selejtezőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában