Helyi sport

2022.11.23. 13:23

Győztes meccsen debütált Mario Simuț

Jósa Attila

Az U19-es korosztályos magyar labdarúgó válogatott után a nagyváradi Mario Simuț az U21-es csapatban is bemutatkozhatott Azerbajdzsán ellen múlt csütörtökön. Gera Zoltán szövetségi kapitány kezdőcsapatában több olyan játékos is helyet kapott a törökországi Belekben rendezett mérkőzésen, aki korábban még nem volt tagja a keretnek, így Simuț olyan társakkal mutatkozhatott be ebben a korosztályban, mint a Manchester City belga fiókcsapatánál edződő Vancsa Zalán, valamint a szintén nagy tehetségnek tartott Kosznovszky Márk. A fiatal nagyváradi játékost a 76. percben cserélte le Gera a magyarok 2–0-ás vezetésénél, a 3–0-ás végeredményt Vitális Milán állította be a 82. percben egy fejesgóllal.

Az U21-es magyar válogatott vasárnap a dánokkal is megmérkőzött, Simuț ezúttal is a kezdőcsapatban kapott helyet a több nemzetközileg is magasan jegyzett, Bajnokok Ligája-rutinnal rendelkező játékossal felálló északiak ellen, akik végül magabiztos, 3–0-ás győzelmet arattak.

Mario Simuț édesapja, Sorin Simuț a nyolcvanas évek egyik meghatározó nagyváradi labdarúgója volt, édesanyja, Simuţ (Dobrovolszky) Beatrisz pedig a Metalica, majd a Könnyűipar másodosztályú együtteseiben kézilabdázott Nagyváradon. A fiatal tehetség az egykori szintén remek Bihar FC-játékos, Dan Baba nevével fémjelzett Nagyváradi Şoimii csapatában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, ahonnan Londonba, a patinás West Ham Unites csapatához került. Jelenleg a Szombathelyi Haladás másodosztályban szereplő együttesének tagja, ahol támadó középpályásként mind a tizenhét bajnoki mérkőzésen pályára lépett eddig ebben az idényben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában